HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
13 milliárd forint vidéki vendéglátóhelyeknek
2024. május 24., péntek
bankkartya.jpg

Az egész évben nyitva tartó vidéki vendéglátóhelyek 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra 2024. május 27-től pályázhatnak. A vidéki vendéglátó üzletek támogatása a harmadik eleme a kormány átfogó ágazati támogatási konstrukciójának, mely összességében 15 milliárd forintot biztosít a turizmus fejlesztésére és versenyképességének erősítésére.

A pályázat benyújtására a vidéki vendéglátóhelyeknek június 28-ig lesz lehetőségük az NTAK-on keresztül. A pályázatonként elnyerhető 1 millió forintos forrást korszerű konyhatechnológiák és eszközök beszerzésére, valamint energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre használhatják fel az éttermek. Mindezek mellett a támogatásokat a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, vagy készletek beszerzésére is fordíthatják a szolgáltatók, de igénybe vehetik akár egy nagyobb beruházás során is. A május 27-étől induló ütemben 3 milliárd forint összegben először az éttermek hívhatnak le vissza nem térítendő támogatást.

A pályázati felhívások elérhetőek a kisfaludyprogram.hu weboldalon. Az Ügyfélszolgálat a +36 1 550-1855-ös telefonszámon hívható, e-mailben pedig elérhető a turisztika@1818.hu e-mailcímen keresztül.

Cikkek a témában: https://igyutazunk.hu/cikkek/indul-a-videki-vendeglatohelyek-tamogatasa