HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Üzleti delegáció Szerbiába, Kragujevácba.
2024. március 14., csütörtök

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 6-8. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szerbiába, Kragujevácba. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja - az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett - a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek és a szerb üzleti környezet bemutatása, valamint a nyugat-balkáni kifektetési lehetőségek feltérképezése. A delegáció látogatást tesz a SEE INVEST EXPO 2024 nemzetközi üzleti és befektetési szakvásáron. Ezenkívül terveink között szerepel egy látogatással egybekötött üzleti fórum a Sumadija és Pomoravlje Régió Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A delegációba elsősorban a szerbiai üzleti, valamint a nyugat-balkáni kifektetési lehetőségek iránt érdeklődő exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várjuk.

Tervezett szakmai és üzleti programok

 • Tájékoztató rendezvény a szerb gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Üzleti fórum a Sumadija és Pomoravlje Régió Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, tájékozódás az üzleti lehetőségekről. (egyeztetés alatt)
 • Vásárlátogatás a SEE INVEST EXPO 2024 nemzetközi üzleti és befektetési szakvásáron.

 

A részletes szakmai programról a későbbiekben küldünk tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol, magyar tolmácsolást nem biztosítunk.

Szervezők 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Belgrádi Nagykövetségével.

A támogatott részvétel feltételei

 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum megfelelő minőségben történő kitöltése és visszaküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat, személyenként aláírt adatkezelési tájékoztató és a hozzájáruló nyilatkozat,
 • az MKIK fizeti egy fő számára a két éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában) és a kinti transzfereket,
 • egy cégtől egy fő jelentkezését várjuk, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • A kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben javasolt szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.
 • A kinti szervezők mindent megtesznek a rendezvények sikeréért, de javasoljuk, hogy az eredményes kiutazás érdekében, saját szervezésben is hívjanak partnereket az üzleti fórumra. A megfelelő mennyiségű és minőségű üzleti partnerek felkutatása a külföldi szervezők felelőssége, erre vonatkozólag az MKIK nem tud garanciát vállalni.
 • Az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása miatt az a célszerű, ha a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és egy hotelben szállnak meg. Az MKIK ezért tesz javaslatot szállodára. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás- és transzferköltség támogatásában.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

Várható költségek

 • a kiutazás költségei saját gépkocsival,
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség két éjszakára egyágyas szobában reggelivel.

Költségvállalási nyilatkozat

 • A szállásköltség támogatásának feltétele a mellékelt költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás két éjszakára reggelivel) költségét az MKIK-nak.

Adatkezelés

A résztvevők személyes adatainak továbbítása harmadik országba történik. Csatoltan küldjük az adatkezelési tájékoztatót és a hozzájáruló nyilatkozatot, melyet kérünk, hogy kiutazó személyenként (nem cégként) aláírva és szkennelve szíveskedjenek visszaküldeni.

Jelentkezési határidő

 1. március 27.

Jelentkezés módja

Az alábbiakban felsorolt négy melléklet együttes, határidőre történő megküldése a tompa.mate@mkik.hu  e-mail címre:

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadjuk be.

Kérjük, hogy az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét.

További információ

Kapcsolattartó:

Tompa Máté nemzetközi koordinátor

E-mail: tompa.mate@mkik.hu

Telefon: +36 1 474 5117