HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
2024: a gazdaság helyreállításának az éve
2023. november 10., péntek

Október 31-én tartotta meg negyedik ülését a Gazdasági Kamarák Egyeztető Fóruma a Gazdaságfejlesztési Minisztérium koordinációja mellett.

Az ülésen Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter elmondta, hogy 2024 gazdaság helyreállításának éve lesz. Emellett elmondta, hogy új iparstratégiára van szükség fókuszban az elektromos autóiparral és a hadiiparral. A Széchenyi Kártya program pedig 2024-ben is változatlan termékstruktúra és feltételek mellett lesz elérhető a kkv-k számára.

A gazdasági kamarák képviselői támogatják a Kormányzat céljait, azonban felhívták a figyelmet, hogy a magas energiaárak továbbra is versenyhátrányt jelentenek a hazai vállalatoknak, ezért javasolják, hogy kerüljenek megerősítésre az energiaközösségek és az ipari méretű energiatárolók hazai szabályozásának és adópolitikai vonatkozásainak megfelelő kialakítását.

A kamarák képviselői felajánlották a Kormánynak, hogy részt vesznek az EPR-díjak monitorozásában, és amennyiben az adatgyűjtés után szükségesnek ítélik, kezdeményezni fogják az EPR díjak belső megoszlás szerinti esetleges felülvizsgálatát.