HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
2023. évi Dél-alföldi Innovációs Díj pályázati kiírás
2023. június 6., kedd
A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság
szakmai közreműködésével a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE. pályázatot hirdet ”Dél-alföldi Innovációs Díj” elnyerésére.
A Dél-alföldi Régióban létrejött legjelentősebb szellemi alkotás, illetve azon alapuló termék, eljárás vagy szolgáltatás elismerése.


a) Gazdasági társaság kategóriában: a Dél-alföldi Régióban bejegyzett székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező gazdasági társaság.
b) Természetes személy kategóriában: a Dél-alföldi Régióban állandó lakhellyel vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező magyar állampolgár;

A pályázat tárgya
a) Gazdasági társaság kategóriában:
Pályázni lehet bármely (a) iparilag alkalmazható és (b) piacképes megoldást tartalmazó szellemi alkotással - amelyre vonatkozóan a pályázó hitelt érdemlően bemutatja a megoldás szakterületen való újdonságát -, illetve azon alapuló termékkel, eljárással vagy szolgáltatással, amely révén a gazdasági társaság jelentős üzleti hasznot érhet el.

b) Természetes személy kategóriában:
Pályázni lehet bármely (a) iparilag alkalmazható és (b) piacképes megoldást tartalmazó szellemi alkotással, amelyre vonatkozóan a pályázó hitelt érdemlően bemutatja a megoldás szakterületen való újdonságát.

Szellemi alkotás: Azok az alkotások, műszaki megoldások, amelyek alkalmasak arra, hogy iparjogvédelmi oltalom (szabadalom, használati mintaoltalom, növényfajta-oltalom, formatervezési mintaoltalom, topográfiaoltalom) tárgyát képezzék, vagy amelyek jogszabály erejénél fogva szerzői jogi védelem alatt állnak, ideértve azt is, amikor hasznosítási célok, lehetőségek függvényében a megfelelő oltalom megszerzése helyett e megoldások titokban tartása célszerű. Ide tartozik továbbá a know-how, amit a Ptk. szintén szellemi alkotásként véd.

Del-alfoldi_Innovacios_Dij_palyazati_kiiras_2023.doc
Del-alfoldi_Innovacios_Dij_palyazati_kiiras_2023.pdf