HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Remekeltek a kézművesek
2023. május 22., hétfő

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt pályázaton a Békés megyei kézműveseink ismételten kimagaslóan szerepeltek. A 12 Békés megyei pályamunkából 8 Kézműves Remek Díjat vehetett át, Remekek Remeke Díjban (aki már ötször nyerte el a Kézműves Remek Díjat) egy pályázó részesült, két pályamunkát kiállításra ajánlottak.

2023. április 14-16 között Egerben tartották a Magyar Kézműves Remek második körös bírálata során győztesnek nyilvánított pályamunkák ünnepélyes díjátadóját a Kézművesség ezer éve című rendezvényen. A hét Kézműves Remek, illetve az egy Remekek Remeke díjban részesülő pályaműveket csütörtökön állították ki a Békés Megyei Kerekesdelmi és Iparkamara Hunyadi téri székházában, ahol az alkotók ünnepélyes keretek között átvehették az okleveleiket. Az egybegyűlteket Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Szikszai Csaba osztályvezető köszöntötte.

Dr. Orosz Tivadar elmondta, 20 éve hirdette meg először a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Remekek Remeke pályázatot. Idén 93 kézműves nevezett be országszerte, ebből ötven díjazott volt és az ötvenből nyolc Békés vármegyei, ami nagy büszkeségre ad okot.

A díjazott pályázók és műveik:

 

Szőke Péter (Remekek Remeke-díj)
Bihari cifraszűr
Debreceni cifraszűr
Palóc cifraszűr

Komárné Papp Margit Székely felcsíki női viseletek

Szilasi-Horváth Tamás Konyhai kés, falatozókés

Dávidné Gyarmati Zsuzsanna Kilim szőnyeg

Kocsor Imréné Hollandi kosarak

Farkasné Kun Anikó Gyulai viselet régen és ma

Lukács Eszter Mária Békési szűcshímzések

Barcsay Andrea
Gyümölcsmosó, lelkes butella,
csörögés tál, gombócos tál, főzőedény