HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Tesztüzemben az NTAK adatszolgáltatás
2023. március 30., csütörtök

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) elindította a hamarosan kötelező adatszolgáltatás tesztidőszakát a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felé. Az MTÜ ezzel kívánja biztosítani, hogy a rendszer tényleges indulásakor, július 1-jétől ne okozzon fennakadást a szoftverhasználat.

Az NTAK adatszolgáltatásra már képes, folyamatosan frissülő vendéglátó szoftverek listája itt található: https://info.ntak.hu/vendeglatas#szoftverek

Az önkéntes adatszolgáltatás megkezdéséhez az alábbi lépések szükségesek:

  1. a vendéglátó üzletben már használt vendéglátó szoftver képes az NTAK adatszolgáltatásra, megszerezte erről Igazolást;
  2. a vendéglátó üzlet sikeresen megigényelte az aláíró tanúsítványt a saját NTAK profiljában;
  3. a vendéglátó üzlet minden termékét besorolta az NTAK fő- és alkategóriákba;
  4. a szoftver felkészítése az adatszolgáltatásra, amiben a gyártó tud segítséget nyújtani.

A vállalkozásokat az ingyenesen elérhető VENDÉGEM szoftvercsaláddal is támogatja az MTÜ, melynek funkcionalitásáról az info.vendegem.hu oldalon tud tájékozódni. Az MTÜ előzetes tájékoztatása szerint az ingyenes szoftver 2023. április 1-jétől lesz elérhető.

Az NTAK adatszolgáltatásról minden információ megtalálható az info.ntak.hu oldalon. Ha az adatszolgáltatással kapcsolatban kérdése merül fel, keresse az NTAK ügyfélszolgálatot a 06-1-550-1855-as telefonszámon vagy a turisztika@1818.hu e-mail címen.