HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Megéri álláskereső munkavállalót alkalmazni
2023. január 30., hétfő

17,6 milliárd forintos kerettel újra elindította a kormány "Vállalkozások munkaerő támogatását" és a munkatapasztalat szerzését elősegítő támogatásokat. A program legfeljebb 6 hónapon keresztül támogatja azon munkát keresők elhelyezkedését, akik 25 év alattiak, vagy legalább 1 hónapja nyilvántartott 25 év feletti álláskeresők. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bérköltség 50%-a, de teljes munkaidős foglakoztatás esetén legfeljebb 250 ezer forint havonta.

A munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás a fiatal szakképzettek munkatapasztalat szerzése esetén a támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100%-a, de teljes munkaidő esetén maximum a hatályos garantált bérminimum kétszerese, azaz havi legfeljebb 592.800 forint.

A foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatás esetében a támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 100%-a, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a megállapítás napján hatályos minimálbér 150%-a, azaz jelenleg 348 ezer forint.

A támogatások részletes hirdetményei és pályázati anyagai itt elérhetők: https://nfsz.munka.hu/cikk/2667/