HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

KARRIERUTAK HATÁROK NÉLKÜL című pályaorientációs konferenciát rendezett a BMKIK Gyomaendrődön
2022. január 6., csütörtök


A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a „Határokon átnyúló hálózat a szakmai karrierfejlesztés támogatására a határmenti térségben” (Cross-Border Network to Support the Professional Career Development in the Border Region - CAREER) elnevezésű ROHU331 projekt keretében 2021. december 11.-én megtartotta a KARRIERUTAK HATÁROK NÉLKÜL című konferenciáját. Az esemény helyszíne a gyomaendrődi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium volt.

A köszöntőt, és a határmenti térség szakképzésének bemutatását Mészárosné Szabó Anna, osztályvezető tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében.

A Generációk életpályája című előadást Forró Tamás, kommunikációs szakértő tartotta.

Az előadást Pódiumbeszélgetés követte az ágazati karrierutak, elhelyezkedési lehetőségek témájában.

Pódiumbeszélgetés - ágazati karrierutak, elhelyezkedési lehetőségek

Résztvevők:

  • Gécs Norbert ev., karosszérialakatos, fényező
  • Pusztai Gábor ev., fényképész
  • Medvegyné Garaguly Noémi, kisgyermekgondozó
  • Blága Mirjam ev., kozmetikus
  • Tímár Attila, Tímár Panzió Kft., ügyvezető
  • Járosi Pál, hegesztő

A pódiumbeszélgetést a résztvevői kérdések, majd állófogadás követte.

A „Határokon átnyúló hálózat a szakmai karrierfejlesztés támogatására a határmenti térségben” projekt (főszerződés száma: 68461/17.05.2019) az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program célja közös, román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös megközelítést, valamint innovatív megoldásokat követelnek, a határ mindkét oldalán felmerülő igények kiszolgálására, hozzájárulva ezáltal a jogosult

terület fenntartható fejlődéséhez. A Program folytatja a régióban megvalósított határmenti együttműködéseket, összköltségvetése hozzávetőleg 232 millió euró, amelyből 189 millió euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származó vissza nem térintendő támogatás. A támogatható határmenti terület a következő megyéket foglalja magába: Arad, Bihor, Satu Mare, és TimiČ™ a román oldalon, illetve Békés, Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád és Szabolcs-Szatmár-Bereg, a magyar oldalon.

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.