HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Pályaválasztási vásár 2021
2021. október 15., péntek

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ebben az évben is jelentős erőket mozgatott meg a békéscsabai Pályaválasztási Vásáron történő megjelenéshez.

PAV-20211014_T.JPG

A statisztika azt mutatja, hogy a középiskolai 9. osztályosokból több osztálynyi létszám sikertelenül fejezi be tanulmányait év végén. Ez azt is bizonyítja, hogy a családok, a 8. osztályos gyerekek érintett része nem gondolta át kellőképpen a továbbtanulási döntését, vagyis a gyermek nem a neki megfelelő oktatási intézménybe jutott be. Emiatt is óriási szerepe van manapság a pályaorientációnak, a megfelelő szakma-, illetve iskolaválasztásnak – érvelt Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője. A folytatáshoz kattintson.

Médiamegjelenések:
facebook-logo.jpg

Bár az iskolaválasztás egyedi döntés eredménye és ennek megfelelően az egyéni tanácsadás lehet az adekvát csatorna a tanulónak való segítségnyújtásban, ugyanakkor egy nagyrendezvénynek is megvan a szerepe a pályaorientáló folyamatban, ha jól használják ki az előnyeit. Itt egyszerre jelen van az összes középfokú oktatási intézmény, a helyi és környékbeli felsőoktatási intézmények, egyéb szervezetek, cégek, vállalkozók a munkaerő-piacról. A helyszínen lehetőség van kérdezni, információkat gyűjteni, sőt több mindent ki is próbálni – sorolta az osztályvezető.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara igyekezett olyan tevékenységeket, látványosságokat megszervezni a standján, melyekkel szép számban oda lehetett csalogatni a tanulókat, és amíg ott voltak, meg lehetett velük osztani a szakképzési lehetőségeket, lehetett velük beszélgetni az előttük álló tanulási utakról. Már hagyomány, hogy minden évben a mi standunkon van a mozdonyszimulátor, ami nagyon közkedvelt a gyerekek körében. Ebben az évben egy targoncaszimulátort is működtettünk. Volt a már jól bevált fotófalunk, valamint számos pályaismereti játékkal is készültünk és a flash mob sem maradhatott el. A VR szemüveges virtuális világ szakmában való kipróbálását nagyon szeretik a gyerekek, erre is volt nálunk lehetőségük – zárta az ismertetőt Mészárosné.