HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
GINOP-5.3.17-21 - KKV kapacitásbővítő támogatás
2021. október 1., péntek
business-idea-647205_1920.jpg

Magyarország Kormánya a járvány okozta első sokk utáni alkalmazkodáshoz kíván segítséget nyújtani a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. 2021. szeptember 27-től lehet pályázni a GINOP-5.3.17-21 - KKV kapacitásbővítő támogatásra.

Keretösszeg: 13,7 milliárd Ft

Támogatás formája: vissza nem térítendő támogatás.

A pályázat benyújtásának ideje: 2021. szeptember 27.-től 2021. december 31-ig, a keret kimerüléséig.

Pályázók köre: Magyarország kevésbé fejlett régióiban működő mikro-, kis- és középvállalkozások (Budapesten és Pest megyén kívül működnek) További információért kattintson.

A támogatás minimum 3 fő, maximum 25 fő foglalkoztatásához igényelhető. Az egy főre jutó támogatás maximális mértéke új munkavállalónkként összesen legfeljebb 4. 000 000 Ft.

Támogatható a munkavállaló bérköltsége legfeljebb 8 hónapig (legfeljebb bruttó 309.000 Ft/fő/hó és az ehhez kapcsolódó szociális hozzájárulási adó), valamint a vállalkozás a bérköltség 30 százalékának megfelelő összeget fordíthatja eszközbeszerzésre, immateriális javakra. Amennyiben a pályázat segítségével alkalmazott új munkaerő regisztrált álláskereső, az átalány 35 százalékra, bizonyos esetekben 40 százalékra emelkedik.

A támogatás keretében alkalmazott munkavállalók tekintetében 16 hónapos (legfeljebb 8 hónap támogatás + legfeljebb 8 hónap nem támogatott továbbfoglalkoztatási kötelezettség) határozott idejű, vagy határozatlan időre szóló munkaszerződés megkötése kötelező.

A Kincstár által kiadott közlemény, melyben támogatás feltételeiről, a lebonyolítás módjáról és speciális követelményeiről tájékozódhatnak, a következő linken, a Kapcsolódó anyagok között érhető el: http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/kkv-kapacitasbovito-tamogatas

A pályázatra jelentkezni a Magyar Államkincstár hivatalos honlapján lehetséges, a támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani.

A Magyar Államkincstár ügyfélszolgálata a ginop@allamkincstar.gov.hu címen érhető el, Telefonos ügyfélszolgálat: +36-1-452-2903

A pályázattal kapcsolatosban további információkat kaphatnak Kamaránk Külgazdasági és EU-integrációs Osztályán Horváth-Debreceni Edittől a 66/323-120 telefonon.