HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Vissza nem térítendő támogatás önfoglalkoztatóknak – részletes segítséget adunk, hogyan igényelje!
2021. június 17., csütörtök

Vissza nem térítendő támogatást kaphat azon önfoglalkoztató, amely tényleges főtevékenységként az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásáról szóló rendelet I. melléklete szerinti tevékenységet folytatja és nem jogosult a veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet (továbbiakban: 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) szerinti ,,Ágazati bértámogatásra" és nem minősül a 485/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet szerinti kifizetőnek, tehát adókedvezményre nem jogosult és nincs munkavállalója. További információért kattintson.

Hogy ki minősül önfoglalkoztatónak, melyek a támogatott főtevékenységek, megtalálják nfsz.munka.hu oldalon, ahonnan a kérelem is letölthető:

https://nfsz.munka.hu/cikk/1544?fbclid=IwAR2jSE2cdfUZFqlZ5A0oXTSk2mZNcTjr2DRCI2Fp90bdoWdk-EOpH2Nosys

A bekesijarasok.hu oldalon minden önfoglalkoztató megtalálja a telephely szerinti járási hivatal foglalkoztatási osztályának elérhetőségét, ide kell benyújtani a kérelmet, vagy segítséget kérni az igény benyújtásához.

Csatoltan küldjük dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott tájékoztató levelét is a témában.

Az alábbi linken a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szakembere lépésről lépésre elmondja, hogyan kell kitölteni a kérelmet és benyújtani elektronikusan: https://www.youtube.com/watch?v=-F_MJaomhmI