HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Ez olyan, mintha engedély nélkül fuvarozna
2021. február 3., szerda
BIREG.jpg

2021. februártól a BIREG használatának elmulasztása az engedély nélkül végzett fuvarozással esik azonos elbírálás alá, így azzal megegyező szankciót von maga után.

A MKIK főtitkárának tájékoztatása szerint a MKIK levéllel fordult az érintett szaktárcához a szankcionálási határidő kitolásának kérésével. Az erre érkező válaszról haladéktalanul tájékoztatást adunk. Olvasson tovább...

Mint már mi is hírül adtuk, megjelent a Magyar Közlöny 298. számában a 261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet módosítása, amelyet a 10-es pontban olvashat. A 25 § (2) pont a BIREG rendszer bevezetését mondja ki.

A BIREG üzembentartói regisztrációja –– a hatékony működés érdekében – minden fuvarozót érint, ideértve a közösségi engedéllyel tevékenykedő EU-s – így a magyar – vállalkozókat is.

2021. februártól a BIREG használatának elmulasztása az engedély nélkül végzett fuvarozással esik azonos elbírálás alá, így azzal megegyező szankciót von maga után. Mivel a jogszabály a fel- és lerakók számára is előírja a BIREG rendszerben generált visszaigazolás ellenőrzését – majd 2021. júliustól az elektronikus rendszer aktív alkalmazását is –, az engedélyek többszöri vagy szabálytalan felhasználása teljes egészében kizárható lesz a magyar fuvarpiacon.

A felületet ezen a linken keresztül éri el: https://bireg.hu

A webes felületen a felhasználó a regisztráción kívül információt kap a rendszer céljáról, a feladatokról és a regisztráció elmulasztását követő következményekről.