HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

Európai Unió
Projekt bemutatása
2020. november 23., hétfő

Együttműködés a határon átnyúló természeti örökség közös kihívásaiban

INTERREG – JCJCMCBNH
ROHU-7

Projekt bemutatása

Nagyvárad, Békéscsaba és Szarvas közös, határon átnyúló projektjében a természeti értékek védelmét és népszerűsítését helyezi előtérbe. A mindhárom településen megvalósuló fejlesztések a turisztikai kínálatot tovább bővítik és lehetőséget adnak a megyei lakosság és az ideérkező magyar és külföldi turisták interaktív, élményalapú ismeretbővítésére.

A három település egy tengelyen helyezkedik el, a festői szépségű Körösök vidéke központi részén, közvetlen megközelíthetőséggel, főútvonalak mentén, két uniós tagállamban, melyek határai egyszerűen átjárhatók.

Fontos tudatosítanunk, hogy jelentős természeti értékekkel rendelkezik a térség, aminek hosszú távú fenntartása a mi kezünkben van. Az életmódunk, felelősségtudatunk, belátásunk, fogyasztási, utazási szokásaink, döntéseink függvénye, hogy meddig szolgáljuk egymást kölcsönösen a természettel. Ha mi gondoskodunk róla – ő is így tesz: friss és tiszta levegőt, vizet, árnyat, táplálékot, alapanyagot, gyógyulást, élőhelyet, biológiai sokféleséget ad cserébe. Jelen összefogással a társadalom kedvező hozzáállását erősítjük a környezetünkért való felelősségvállalás, a tudatosság növelése érdekében.


Vezető Partner:
Don Orione Alapítvány, Oradea, RO

Partnerek:
Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Békéscsaba, HU
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatósága, Szarvas, HU