HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

Európai Unió
A kereskedelmi és iparkamara a középiskolások pályaorientációjáért
2020. november 10., kedd

A kereskedelmi és iparkamara a középiskolások pályaorientációjáért

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Határokon átnyúló hálózat a szakmai karrierfejlesztés támogatására a határmenti térségben” elnevezésű ROHU331 projektje elsősorban a középiskolások pályaorientációjára koncentrál. E tevékenység keretében a megye középiskoláiban pályaorientációs roadshowkat, konferenciákat tartunk, csoportos és egyéni tanácsadást nyújtunk, pályakövetést végzünk, kisfilmeket forgatunk.

A projekt (főszerződés száma: 68461/17.05.2019) az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával.

Fő pályázó: “Don Orione” Alapítvány, Nagyvárad

Résztvevő partnerek: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Bihor Megyei Munkaügyi Központ, Békés Megyei Kormányhivatal (Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály), Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

A projektben a BMKIK elsősorban a középiskolások pályaorientációjára fókuszál.

E tevékenység keretében a megye középiskoláiban pályaorientációs roadshowkat, konferenciákat tartunk, csoportos és egyéni tanácsadást nyújtunk, pályakövetést végzünk, kisfilmeket forgatunk.

A konferenciákat Békés megye megyeszékhelyén és 3 járási központban szervezzük meg összesen 8 alkalommal. A program egy a munkaadók és a fiatal munkavállalók közötti generációs különbségeket és kapcsolódási pontokat felvázoló előadással kezdődik, melyet egy moderátor által irányított kérdések mentén levezényelt beszélgetés követ. A beszélgetés résztvevői az adott településen, illetve a környező településeken lévő cégek, vállalkozások vezetői, illetve olyan szakmák képviselői, akiket a szervezési időszakban a tanulók kértek, hogy szívesen megismerkednének velük. A szakemberek bemutatják a náluk folyó munkát és az elhelyezkedési lehetőségeket. Az irányított kérdéseken túl a tanulók is tehetnek fel kérdéseket. A válaszok ráirányítják a tanulók figyelmét arra, hogy helyben is lehet életpályamodellt építeni, karrierutat tervezni.

A ROHU Interreg program keretében megjelent pályázaton a projekt megvalósításához a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 242 825,00 € támogatási összeget nyert. A projekthez a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 12 143,67 € önerővel járult hozzá.Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.