HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

Európai Unió
KARRIERUTAK HATÁROK NÉLKÜL című pályaorientációs konferenciát rendezett a BMKIK Szeghalmon - 2020.01.29.
2020. október 26., hétfő

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a „Határokon átnyúló hálózat a szakmai karrierfejlesztés támogatására a határmenti térségben” (Cross-Border Network to Support the Professional Career Development in the Border Region - CAREER) elnevezésű ROHU331 projekt keretében megtartotta a KARRIERUTAK HATÁROK NÉLKÜL című konferenciáját Szeghalmon 2020. január 29-én.

A köszöntőt, és a határmenti térség szakképzésének bemutatását Mészárosné Szabó Anna, osztályvezető tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében.

A Pályaorientáció és pályaválasztás a globális és digitális nemzedék számára című előadást Forró Tamás, kommunikációs szakértő tartotta.

Az előadást Pódiumbeszélgetés követte az ágazati karrierutak, elhelyezkedési lehetőségek témájában.

Résztvevők:

  • Tóth Erika – Henkel Magyarország Operations Kft. ügyvezető igazgatója
  • Magyari János – ügyvéd
  • Kitajka Béla – Csaba Metál Zrt. cégvezetője
  • Szabóné Vozár Katalin – Felina Hungária Kft. termelési és logisztikai vezetője
  • Fabisz Márk – Falkell Kft. cégvezetője

A „Határokon átnyúló hálózat a szakmai karrierfejlesztés támogatására a határmenti térségben” projekt (főszerződés száma: 68461/17.05.2019) az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program célja közös, román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös megközelítést, valamint innovatív megoldásokat követelnek, a határ mindkét oldalán felmerülő igények kiszolgálására, hozzájárulva ezáltal a jogosult terület fenntartható fejlődéséhez. A Program folytatja a régióban megvalósított határmenti együttműködéseket, összköltségvetése hozzávetőleg 232 millió euró, amelyből 189 millió euró az Európai Regionális Fejlesztési Alapból származó vissza nem térintendő támogatás. A támogatható határmenti terület a következő megyéket foglalja magába: Arad, Bihor, Satu Mare, és TimiČ™ a román oldalon, illetve Békés, Hajdú-Bihar, Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg, a magyar oldalon.


Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.


Kapcsolódó állományok: