HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Új: Széchenyi Turisztikai Kártya
2020. augusztus 7., péntek

A kormány döntése értelmében a Széchenyi Kártya Program szeptemberben új hitelkonstrukcióval bővül, amely csak a turisztikai szektorban tevékenykedő mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára lesz elérhető.

A Széchenyi Turisztikai Kártya segítségével a vállalkozások szabad felhasználású, nulla százalékos kamatozású hitelhez jutnak.

Az új konstrukció hitelkerete 100 milliárd forint lesz, a vállalkozások a kereskedelmi bankoknál tudják majd igényelni a szükséges összeget, amely nem haladhatja meg a 250 millió forintot.

A Széchenyi Turisztikai Kártya tervezett feltételrendszere az alábbi:

  • szabad felhasználású,
  • 1, 2 vagy 3 éves Folyószámlahitel
  • max. igényelhető hitelösszeg 250 MFt (ezen belül az adott vállalkozás működéséhez igazodó korlátok betartása mellett),
  • a turisztikai szektorban működő igényelhetik (tevékenységi körök lesznek meghatározva),
  • a hitelhez a Garantiqa vállal készfizető kezességet (90 %-os mértékű kezességvállalásra is lesz lehetőség az átmeneti támogatási jogcím terhére, ill. a 80 %-os kezességvállalás melletti termékváltozat is kidolgozásra kerül),
  • a hitelhez a Kormányzat teljes hiteldíj támogatást biztosít (a 90 %-os átmeneti jogcímen nyújtott Garantiqa kezességgel fedezett hitelügyletek kivételével, ahol a Bizottsági rendelet szerinti minimális nettó kezesi díjat meg kell fizetnie az ügyfélnek, az egyéb nettó hiteldíjakhoz azonban ez esetben is teljes támogatás biztosított).

A Korm.határozat megjelenését követően számítások szerint kb. bő egy hónap szükséges a konstrukció bevezetéséhez szükséges háttérfeltételek megteremtésére.

Hasznos linkek:

https://mtu.gov.hu/cikkek/szechenyi-turisztikai-kartya-1778

https://www.kavosz.hu/hirdetmenyek/uj-szechenyi-kartya-program-konstrukciok/