HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
További enyhítések | Kinyithatnak a zárt vendéglátóhelyek, és a szálláshelyek is
2020. május 19., kedd
kavezo.jpg

Péntek este megjelent a Kormány 207/2020. (V. 15.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések következő üteméről, ami a május 18-tól hatályos enyhítéseket részletezi. Az intézkedések hatálya Budapest kivétel az egész országra kiterjed.

A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében – így különösen az étteremben, a kávézóban, a cukrászdában, a büfében, a presszóban – a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett.


A vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni, és a védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező.


A kereskedelemről szóló törvény szerinti szálláshely fogadhat vendéget, és a vendégek számára az ott-tartózkodás megengedett. A szálláshelyen üzemeltetett vendéglátó helyiségekre a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok irányadóak.

Június 1. napjától a temetést, valamint a házasságkötést követő családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a 200 főt. A védelmi intézkedésekről szóló rendelet szerinti védőtávolság betartása kötelező. 2020. június 1. napjától a házasságkötés és a házasságkötést követő családi rendezvény vendéglátó üzletben, valamint szálláshelyen is megtartható, és azon zenés szolgáltatás biztosítható.

További enyhítés, hogy a szabadtéren lévő játszóterek nyitva tarthatnak és látogathatók. A települési önkormányzat polgármesterének lehetősége van intézkedéseket hozni a vendéglátóhelyek közterület-használatának elősegítésére, akár a rendelkezésre bocsájtott közterületek méretének növelésével.

Frissítették

A Magyar Turisztikai Ügynökség frissített Covid-19 kézikönyve szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók részére IDE kattintva olvasható.