HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségek
2020. május 12., kedd
coronavirus-2019.jpg

Összegyűjtöttük a gazdaságvédelmi akcióterv keretében létrehozott, a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások támogatására vonatkozó lehetőségeket.
További információért kattintson.

EXIM kárenyhítő programok 2020

Az EXIM koronavírushoz kapcsolódó kárenyhítő hitel-, hitelfedezeti és biztosítási programjairól részletes tájékoztatás az alábbi linken érhető el:

https://exim.hu/termekeink/exim-karenyhito-programok

Az információkat folyamatosan frissítik, így azoknak a programoknak az esetében is, amelyeknél még nincsenek fent a pontos részletek, május második felében lesz tájékoztatás.

HIPA Versenyképesség-növelő támogatási program

A HIPA weboldalán elérhető a Versenyképesség-növelő támogatásról szóló pályázati felhívás a vállalatok számára. A keretösszeg a Külgazdasági és Külügyminisztérium a koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásról szóló 7/2020. (IV.16) rendelete alapján 50 milliárd forint.

https://hipa.hu/uj-versenykepesseg-novelo-tamogatasi-program

MFB koronavírus-mentőcsomag

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a hozzá tartozó vállalatcsoport (MFB Csoport), összesen 1490 milliárd forint keretösszegű finanszírozási csomagot bocsát a magyar vállalkozások rendelkezésére összehangolt hitel-, tőke- és garancia programokon keresztül.

https://www.mfb.hu/kozlemenyek/az-mfb-csoport-kozel-1500-milliard-forinttal-segiti-a-gazdasag-ujrainditasat-osszehangolt-hitel--toke--es-garanciaprogramok-indulnak-n1126

MNB NHP Hajrá! program

A vállalkozások kedvező hitellehetőségek közül válogathatnak. A Jegybank 1500 mrd dolláros forrást biztosít a KKV-szektor egészséges szerkezetű hitelezésének elősegítésére. A hitelt kereskedelmi bankok nyújtják alacsony kamat mellett.

https://www.mnb.hu/nhphajra