HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Májusban vizsgáznak a végzős, szakmát tanuló diákok is
2020. április 29., szerda
diak_iskolataska.jpg

Az Innovációs és Technológiai miniszter egyedi határozata értelmében szigorú óvintézkedések mellett májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók. Az írásbeli vizsgatevékenység május 25. és május 29. között, a gyakorlati vizsgatevékenység május 4. és június 15. között, de lehetőség szerint az írásbeli vizsgatevékenységet megelőzően bonyolítható le.

A különleges szabályozás alapján a tanulókat nem kötelezik arra hogy részt vegyenek a vizsgán. Ha a veszélyhelyzetre tekintettel valamely vizsgatevékenységen nem vesznek részt, hiányzásukat igazoltnak kell tekinteni, és számukra a 2020/2021. tanév október-novemberi vizsgaidőszakában biztosítanak vizsgalehetőséget, amely nem tekintendő javító- vagy pótlóvizsgánaka.

A határozat lehetővé teszi a technikumok szakmai vizsgára felkészítő két évfolyamos képzésébe való bekapcsolódást azok számára is, akik a járványhelyzet miatt most nem kívánnak vagy nem tudnak érettségi vizsgát tenni. A középiskola befejező évfolyamát elvégzők beiratkozhatnak a technikumok kétéves képzéseire, az így továbbtanulóknak az érettségit elegendő utólag, legkésőbb a szakmai vizsgáig megszerezniük.

Ha a vizsga egyébként szóbeli vizsgatevékenységet is tartalmaz, a vizsga végeredményét a szóbeli vizsgatevékenység eredménye nélkül kell a megengedett vizsgatevékenységek egymáshoz viszonyított súlyozásának megfelelően megállapítani.

Mellék-szakképesítés megszerzésére irányuló vizsga nem szervezhető, azokat a 2020/2021. tanév október-novemberi vizsgaidőszakában kell megtartani.

A részletekért kattintson: https://www.tanuloszerzodes.hu/koronavirus/kepzesszervezes