HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

2020. 04. 24.
2020. április 24., péntek

Optimistábbak a gazdasági szereplők – Parragh László – Magyar Nemzet

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a járvány ellenére egyre optimistábbak a cégek. Elképesztő vitalitás, lelkesedés és hihetetlenül kedvező hozzáállás lett úrrá a gazdaság szereplőin, mindenkinek az a szándéka, hogy a gazdaság minél hamarabb újrainduljon Magyarországon és világszerte egyaránt. Ez a hangulat határozhatja meg a következő időszakot. Amennyiben nem tér vissza második hullámban a koronavírus-járvány tartósabb, gyors újraindulás kezdődhet el idehaza - mondta a Magyar Nemzetnek Parragh László.

Tovább a hírre

Partner az automatizálás útján – MKIK – autopro.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felmérése szerint a magyar cégek ötöde kész az Ipar 4. 0-ra, de az exportra termelőknek is csak a fele. Vagyis szeretjük a jól bevált régi eljárásokat, nehezen állunk át az új üzleti módszerekre. Sokan még úgy gondolják, hogy a digitalizáció, az automatizálás és a robotizálás csak a nagy és tőkeerős cégek kiváltsága. Fontos tudni, hogy a kezdő lépések könnyen megtehetőek, a fejlesztések finanszírozására számtalan megoldás létezik és a befektetés bizonyos esetekben akár kevesebb, mint egy év alatt is megtérülhet.

Tovább a hírre

Nem fogadhatnak vendéget, de nyitva lehetnek a kozmetikák – BMKIK – behir.hu

A veszélyhelyzet kapcsán számos kormányrendelet született, amelyek értelmezésében a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segíti a vállalkozókat. A jelenleg hatályos szabályozás szerint a kozmetikák bár nyitva lehetnek, de nem fogadhatnak vendégeket - erről a megyei iparkamara titkára beszélt. Mint mondta, a szolgáltatók - így a kozmetikai szalonok is - a jelenlegi jogszabályok szerint akár 15 óra után is nyitva lehetnek, ugyanakkor a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletben nem szerepel a lakhely elhagyás alapos indokai között a kozmetikus felkeresése.

Tovább a hírre