HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

2020. 04. 23.
2020. április 23., csütörtök

Koronavírus - Parragh László: a gazdaságvédelmi mentőcsomagról – Parragh László – Karc FM

Parragh László volt az egyik olyan érdekképviseleti vezető, aki közbenjárt a szabályozás megváltoztatása érdekében. Az MKIK elnöke elmondta, elindult egy olyan válság, amivel még soha nem találkoztunk és erre kell valamilyen módon reagálni. A kormány a korábbi döntéseit életszerűbbé teszi. A kamara két dolgot javasolt, mind a kettő átment. Az egyik az volt, hogy a legkisebb cégeket is elérje a támogatás. Ebbe még az önfoglalkoztatók is beleférnek, és azok is, akiket csak 2 órán keresztül foglalkoztat.

Tovább a hírre

Ez a hitel segítené át a gazdákat a válságon? Mutatjuk a részleteket! – MKIK – hellovidek.hu

A Kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére. Az új, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű Agrár Széchenyi Kártya hamarosan igényelhető országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének, a területi kereskedelmi és iparkamarák, és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban. Kerestük a KAVOSZ Zrt.-t is, hogy finnszírozási igények tekintetében mire számítanak idén az agráriumban, illetve hogy prognózisuk szerint milyen hatást gyakorol majd a koronavírus-járvány a Széchenyi Kártya Program keretében kihelyezett termékekre, cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.A kis- és középvállalkozásokat kedvező feltételű és rövid átfutási idővel igényelhető hitelekkel finanszírozó Széchenyi Kártya Program tehát nemcsak gazdaságstratégiailag fontos termék, hanem az államnak megtérülő vállalkozástámogatási eszköz is.

Tovább a hírre

A válság után versenyelőnyt jelenthet, ha egy KKV most elkezd digitalizálódni – MKIK – keol.hu

Czimbalmos Levente, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjának szakmai vezetője úgy látja, aki most körültekintően fejleszt, az később versenyelőnyhöz juthat. Az MVP tanácsadói hálózata az új körülményekhez igazodva továbbra is működik. A cél, hogy minél több cégnek segítsenek a digitális átállásban. - A vállalkozásoknak a kialakult koronavírus-járvány miatt nagyon nagy szüksége van a digitális megoldásokra.

Tovább a hírre

Magyarország élőben - Munkahelymentés – MKIK – HírTV

Mi azt gondoljuk, hogy egy piacgazdaságban nekünk meg kell hallgatnunk a munkáltatók érdekképviseleteit, a kamarákat, a Magyar Kereskedelmi-és Iparkamara javaslatait, a VOSZ javaslatait, az MGYOSZ, a Gyáriparosok Országos Szövetségének a javaslatait, az amerikai vállalatok, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara képviselőinek a javaslatait, a Vendéglátó és Turisztikai Szövetségnek a javaslatait - mondta a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, György László.

Tovább a hírre

KOJI LÁSZLÓ – BKIK – Figyelő

"A legfontosabb célunk korábban az volt, hogy egy korszerű, ötéves stratégiát alkossunk az ágazat számára, amely törekvésünk most nyilvánvalóan háttérbe szorul. Az akut kérdések tisztázása azonban jelenleg is fontos" - mondta a Figyelőnek az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének az elnöke.

Tovább a hírre