HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

2020. 04. 21.
2020. április 23., csütörtök

Bértámogatás vállalkozásoknak – Parragh László – magyarhirlap.hu

Mindössze kétórás foglalkoztatás után is elérhető lesz a bértámogatási igénylés, ezenfelül rendkívül alacsony kamatozású, munkahelymegtartó hitelt is felvehetnek az érintettek. A vállalkozások igyekeznek alkalmazkodni a járvány okozta helyzethez. Egyszerűsödik a munkahelyvédelmi bértámogatás igénylése, és bővül a kedvezményezettek köre, a támogatásokért egyszerűen és gyorsan, az Nfsz.munka.hu holnapon elérhető űrlapok kitöltésével lehet jelentkezni – jelentette be tegnap György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár az Innovációs és Technológiai Minisztérium budapesti sajtótájékoztatóján.

Tovább a hírre

Ezért kell új mentőcsomag – Parragh László – Blikk

Parragh László kérdésünkre megerősítette, hogy a kormány "pozitív irányba" változtatni fog egyes intézkedéseken, de részleteket nem árult el. Mi azt javasoltuk, az intézkedések legyenek szektorsemlegesek, tehát segíteni kell a gazdaság valamennyi szereplőjét, hiszen mindenkit elér a válság, csak nem ugyanolyan gyorsan. Adminisztratív egyszerűsítésre is szükség van, hogy ne kelljen például egy 170 oldalas nyomtatványt kitölteni - magyarázta Parragh.

Tovább a hírre

Bejelentették: máris nagy könnyítés jön a magyar bértámogatási rendszerben – Parragh László – portfolio.hu

Érdemben módosul a magyar bértámogatási rendszer - hangzott el az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfői sajtótájékoztatóján. Már kétórás munkaviszonytól is igényelhető a támogatás, az igénylés folyamata egyszerűsödik, bővül a kedvezményezettek köre.

Tovább a hírre

A válság után versenyelőnyt jelenthet, ha egy KKV most elkezd digitalizálódni – MKIK – infoter.hu

Czimbalmos Levente, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjának szakmai vezetője úgy látja, aki most körültekintően fejleszt, az később versenyelőnyhöz juthat. Az MVP tanácsadói hálózata az új körülményekhez igazodva továbbra is működik. A cél, hogy minél több cégnek segítsenek a digitális átállásban. A vállalkozásoknak a kialakult koronavírus-járvány miatt nagyon nagy szüksége van a digitális megoldásokra.

Tovább a hírre

Az adminisztráció csökkentése jelentősen megkönnyítené a mentőcsomag igénybevételét – BKIK – hirado.hu

A Kossuth Rádió Ütköző című műsorában Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke elmondta, a kamarában elsősorban a vállalkozókat képviselik, így tisztában vannak azzal, hogy mi a vállalkozók állásfoglalása a mentőcsomagok kapcsán. Ilyen válsággal még nem kellett megküzdeniük a vállalkozásoknak. Folyamatos monitorizást végeznek a munkavállalók között, kéthetente megújult kérdéssort tesznek fel nekik, így naprakész információval rendelkeznek.

Hangfájl: Kossuth Rádió - Ütköző (00:13:04-00:13:29)

Tovább a hírre

Tovább a hangfájlra