HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
e-Learning tananyag adózás témakörben
2019. október 21., hétfő

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján elérhető az MKIK Szolgáltató Nonprofit Kft megbízásából a PriceWaterhouseCoopers által készített e-Learning tananyag, amelynek témaköre az adózás.

A tananyag célja a könyvelők, adótanácsadók, adószakértők, könyvvizsgálók és más pénzügyi területen dolgozó szakemberek képzése, ismereteinek bővítése a három alábbi témában.
További információk

Az oktatási anyag 3 modult tartalmaz:

Adóhatósági ellenőrzések tapasztalatai

Az adóhatósági ellenőrzések tapasztalatainak bemutatása (mely területek álltak az ellenőrzések fókuszában, mire kell figyelniük az adózóknak, illetve a könyvelőknek) – esetpéldákon keresztül bemutatva az adóhatósági ellenőrzések fókuszát.

Adóváltozások

A 2019. január 1-jétől hatályos főbb adóváltozások bemutatása és hatásának elemzése az érintett cégek szempontjából.

Digitális eszközök az e-közigazgatásban

A digitális eszközök használata az e-közigazgatásban könyvelők, adószakértők számára (NAV-val való kapcsolattartás, magyarorszag.hu, ÁNYK, KAÜ, cégkapu, ügyfélkapu, RNY, stb.)

Az oktatóanyagok lehetővé teszik, hogy a képzést elvégzők világos képet kapjanak a tematikában foglalt három témakört illetően és a napi munkájuk során alkalmazni tudják a megszerzett ismereteket. A három oktatási anyag modul összesen 80-100 perc terjedelmű.

A tananyag a https://mkik.hu/ honlapon elérthető, a Gazdaság és vállalkozásfejlesztés menüpont alatt az Adótanácsadó e-Learning alpontra kattintva.

Az oktatási anyag közvetlen webes elérhetősége: https://mkik.hu/adozas-e-learning.