HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Döntések és gyárlátogatás
2019. október 10., csütörtök
WIN_4333_1.JPG

Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 3-án Gyulán, a Royal Nyomdában. A jellemzően öntapadó címkéket gyártó üzemnél a termelésbe is betekintést nyerhettek az elnökségi tagok és a sajtó képviselői.

A soros ülés keretében az elnökség döntött arról, hogy az iparkamara belép a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarába, amely augusztusban alakult, és célja a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok erősítése.

A napirend szerint a Békés megyei Kormányhivatal főosztályvezetője, Pántya Imre tájékoztatást adott az elnökség előtt a megye munkaerő piaci helyzetéről. Dr. Orosz Tivadar elnök az elmúlt időszak legfontosabb kamarai eseményeit ismertette.

Fontos téma volt a grémium előtt a szakképzés, amely jelentős átalakuláson megy át. Hatos Istvánné, a Szakképzési Bizottság elnöke az Ágazati Készségtanácsok megalakulásáról és tevékenységéről, valamint a Szakképzés 4.0 szakmapolitikai stratégiáról adott átfogó képet.

További információért kattintson.

Szeptember 1-jével változott a fogyasztóvédelmi törvény, amely a Fogyasztóvédelmi Békéltető Testületek működését is érinti, a változások január elsején lépnek életbe. A Fogyasztóvédelmi Békéltető Testületek jövőre nem a kamarák mellett, hanem általuk működtetett formában látják el feladatukat.

A jelenlegi tagok mandátuma év végével lejár, az új tagok kiválasztásának változtatott eljárásrendje alapján dől el, kik vesznek részt a grémium munkájában.

Az iparkamara elnöksége úgy döntött, hogy az eddigi 28 helyett 18 főben határozza meg a Békés Megyei Fogyasztóvédelmi Békéltető Testület létszámát. Ezt az ellátandó feladatok mennyiségéhez és időigényéhez igazították, a törvény minimum 5 főt határoz meg.

A tagokat álláspályázatok révén, kamarai véleményezést követően a fogyasztóvédelemért felelős, technológiai és innovációs miniszter nevezi ki, megbízásukat a területi kamaráktól kapják meg.

A békéltető testület munkájával kapcsolatban a lakosság a jövőben nem tapasztal változást, a panaszos fogyasztók munkaidőben az iparkamara ügyfélszolgálatán tájékozódhatnak.