HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Mi leszel, ha nagy leszel? - Pályaválasztásban segít az iparkamara
2017. május 9., kedd
ingyen a kétnapos rendezvényre. A szakmák legjobbjainak versenyébe láthattak bele a pályaválasztás előtt álló tanulók. Nekik teszi fel a kérdést a fim: mi leszel, ha nagy leszel? Célja az, hogy az érintett korosztály és a szülők a médiában is találkozzanak a témával, valamint a szakmatanulásra való figyelemfelhívás. Célja továbbá a BMKIK pályaorientációs tevékenységének megismertetése a megye lakosságával.


A verseny selejtezőjét a megyei kamarák szervezték. Békés megyében mintegy 400 indulóból 14-en jutottak a döntőbe, közülük 6-an (mind békéscsabai iskolából) dobogóra is állhattak az ünnepélyes eredményhirdetéskor.
A verseny méreteit jellemzi, hogy az elődöntőkön 5255 tanuló vett részt, a döntőbe 102 oktatási intézményből 224 diák jutott a 41 szakmában. A szakmai versenyen a jó eredményt elérők - idén a tanulók 86 százaléka - felmentést kapnak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga alól.
Az országos kamara évek óta hangsúlyozza: egy jó szakma felér egy diplomával. Viszont hogy tudja a gyerek, milyen szakma felé induljon, ahhoz ismeretek, élmények kellenek. A nagy döntésben minden bizonnyal segítenek az ilyen és hasonló rendezvények.

A pályaválasztásban folyamatosan segít a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Üzemlátogatásokat szerveznek, szülői értekezleten és osztályfőnöki órákon tájékoztatják a diákokat és szülőket a továbbtanulási lehetőségekről, segítenek megismertetni a szakmákat. Kamaránk pályaorientációs tanácsadója Novodomszki Orsolya (orsolya.novodomszki@bmkik.hu).
Aki a szakmatanulás mellett dönt, számára a későbbiekben a kamara segít, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a külső gyakorlati helyszíneken.


Pályaorientációs oldalunk a Facebookon: JóPálya – És a Tiéd? (www.facebook.com/jopalyakamara)


A programon való részvétel és a film elkészítése a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatából valósult meg (NFA-KA-NGM-1/2016/TK/04. sz. támogatási szerződés).