HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

Kötelező kamarai regisztáció
2021. február 5., péntek
Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek szíves figyelmét, hogy a
2021. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje
2021. március 31.
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál gondolunk Önre és családjára. Így a
koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az
ügyfélszolgálatunkon zajló személyes ügyintézés helyett
kérjük, részesítse előnyben otthona/irodája kényelméből számítógépéről is elérhető szolgáltatásainkat és a telefonos kapcsolat-felvételt.
A kamarai hozzájárulás fizetésénél kérjük, hogy
az ÁTUTALÁST RÉSZESÍTSÉK ELŐNYBEN.
Számlaszámunk: 10402609-49545356-50571085 .
A közlemény rovatban ne feledje el feltüntetni vállalkozói adószámát!

Tájékoztató a kötelező kamarai regisztrációról

Az ide vonatkozó törvény értelmében minden vállalkozásnak kötelező a székhely szerinti kereskedelmi és iparkamaránál a nyilvántartásba vétel, azaz a regisztráció.

A kamarai regisztrációs kötelezettségnek való megfelelés tartalmazza a vállalkozás regisztrációját (nyilvántartásba vétel) és az adott évi kötelező kamarai hozzájárulás megfizetését.

Ne feledje!

A REGISZTRÁCIÓ NEM JELENT KAMARAI TAGSÁGOT, a tagság önkéntes! A törvény meghatározza azt is, a kamara milyen szolgáltatásokat biztosít a regisztrált vállalkozásoknak, és milyeneket az önkéntes tagjainak.

MI A TEENDŐJE?

Újonnan indított vállalkozásoknak

1. Újonnan indított vállalkozását kérjük, vetesse nyilvántartásba!

Kérjük, töltse ki a letölthető adatlapot.

Amennyiben telephellyel is rendelkezik, kérjük, töltse ki a letölthető pótlapot.

Segít a letölthető kitöltési útmutató.

Kitöltés után cégszerű aláírással ellátva - postai úton, személyesen, faxon vagy e-mail-ben - küldje el kamaránkhoz: 5600, Békéscsaba, Penza ltp.5., vagy a bmkik@bmkik.hu címre. Tel/Fax: 06-66-324-976

Használhatja segítségül az online regisztrációs felületet is, de ne feledje el kinyomtatni és cégszerű aláírással ellátva elküldeni.

Kérjük, adja meg e-mail-címét is, hogy első kézből tájékoztathassuk a későbbiekben!

2. Regisztrációja akkor válik aktívvá, ha az adatlap megküldésével egyidejűleg a kamarai hozzájárulását megfizeti. Ennek összege évente 5 000 forint. Fizetési mód: átutalás (számlaszámunk: 10402609-49545356-50571085 . A közlemény rovatban ne feledje el feltüntetni vállalkozói adószámát), vagy készpénzes befizetés ügyfélszolgálatunkon (cím, nyitvatartási időben), vagy készpénzes befizetés a Kereskedelmi és Hitelbankok kirendeltségein. A befizetésről számviteli bizonylat készül, melyet a rendszer a regisztrációnál megadott e-mail címre küld ki.

Ezzel az Ön vállalkozása bekerül egy országos kereső rendszerbe, melyben üzleti partnereket ellenőrizhet, találhat, vagy kereshet.

ONLINE KERESŐ A REGISZTRÁLT VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTT


Működő vállalkozásoknak

A kamarai hozzájárulást minden évben meg kell fizetni. A törvény értelmében a fizetés határideje évente március 31. Ennek összege évente 5 000 forint. (Amennyiben Ön ezt elmulasztja, április 1-től kikerül a regisztrált vállalkozások országos kereső rendszeréből.)

Fizetési mód: átutalás (bankszámlaszám, közlemény rovatban ne feledje el feltüntetni adószámát), vagy készpénzes befizetés ügyfélszolgálatunkon (cím, nyitvatartási időben), vagy készpénzes befizetés a Kereskedelmi és Hitelbankok kirendeltségein.

Ha vállalkozásával kapcsolatban változás történik (név, cím, telephely, tevékenységi kör, adószám, stb.), kérjük, írásban tájékoztasson bennünket. Ne feledje, leendő partnerei a rögzített adatok alapján találhatják meg az Ön vállalkozását. A találati arányt növeli, ha vállalkozásának tevékenységét teljes körűen megadja.

ONLINE KERESŐ A REGISZTRÁLT VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTT

Önkéntes kamarai tagoknak

A kamarai tagság önkéntes, és plusz előnyökkel jár. A tagdíjból a megfizetett regisztrációs díj összegét levonjuk.


Mindenkinek

NAV tájékoztató – a kamarai hozzájárulásról

A hozzájárulás meg nem fizetése adók módjára behajtható köztartozásnak minősül, amelyet az állami adóhatóságnak kell beszednie. A Nemzetgazdasági Minisztérium álláspontja szerint az egyéni vállalkozók és a társas vállalkozások ezeket a kamaráknak kötelezően fizetendő összegeket költségeik között elszámolhatják.