Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Partnereink üzleti ajánlatai
2007. június 7., csütörtök
 

A bajorországi székhelyű STIWA tanácsadói cég az első Németországban elismert szakértői cégekhez tartozik, amely a vagyon- és ingatlankezelés, értékfelbecslés és az ingatlanvásárlás jogi és üzleti átvilágításának területén tevékenykedik. A STIWA Consulting tanácsadói kompetenciája jól kiépített kapcsolatrendszerén, a befektetők elvárásainak és a helyi piac kiváló ismeretén, valamint 25 év vagyoni és ingatlantulajdoni szektorban szerzett tapasztalatán alapszik. A cég Budapesti telephelyén is professzionális tanácsadást nyújt ügyfeleinek:

 STIWA Central & Eastern Europe Bt.

Dohány u. 20, H-1074 Budapest

Tel.: +36-1-413-1436

Email: office@stiwa-cee.eu

Honlap: www.stiwa-cee.eu     

 

 
 
Schwarzwald-Baar-Heuberg Kereskedelmi és Iparkamara üzleti ajánlatai a következő helyről tölthetők le:  http://www.sbh-online.de/doks/9.391181112702.pdf
 
 
 

Dániai környezetvédelmi tanulmányút

Samsø-re, a „Megújuló Energia Szigetére”

2007. szeptember 4-9.

 

  • Milyen technológiák alkalmazhatóak, ha megújuló energiaforrásokat kívánunk használni?
  • Hogyan válasszuk ki a környezetünkkel és igényeinkkel harmonizáló, legjobb megoldást?
  • Hogyan győzzük meg a helyi közösségeket a megújuló energiaforrások létjogosultságáról, hasznosságáról, valamint hatékonyságáról és gazdaságosságáról?
  • Hogyan születhet meg egy nagyobb zöld projekt körül a szükséges társadalmi összefogás?
  • Hogyan adható el a megújuló energiaforrásokat felhasználó termék a lakossági vagy önkormányzati felhasználóknak?
  • Milyen hatással van a gazdaságra, a turizmusra a megújuló energiaforrások használata?

 Mindezekre a kérdésekre választ kaphat, ha részt vesz a Közép-Dánia Régió – DBO, az Energia Klub, az ITD Hungary és a Világgazdaság Online közös tanulmányútján.

 

A tanulmányút úticélja Samsø szigete, mivel a Dániában honos egységes környezetvédelmi szemléletet legjobban az itt létrejött projekt példázza. Samsø-t „a megújuló energiaforrások szigete” névvel szokták illetni – nem alaptalanul.  1997 tavaszán a Dán Környezetvédelmi és Energiaügyi Minisztérium versenyt hirdetett öt dániai sziget között. A verseny a meglévő energiaellátási rendszer átalakítását célozta: a hagyományos energiaforrások helyett a megújuló energiaforrásokra összpontosított. A pályázatot Samsø szigete nyerte, és ennek megfelelően változtatta meg energiafogyasztási és –felhasználási szokásait. Az energia nagy részét szélerőművekből nyerik, de több magánház saját maga termeli meg az áramot kisebb turbinák és napelemek segítségével. A lakosok a fűtéshez áramot, biomasszát és napkollektorokat használnak. A szigeten több szalmatüzelésű erőmű és egy napkollektorpark található, a hőtermelés hetven százaléka már természetes energiaforrásokból történik. Alternatív megoldásokkal kísérleteznek a közlekedésben is: a helyiek biodízellel és hidrogéntechnológiával próbálkoznak, de már árammal hajtott autók is közlekednek Samsø-n. A tanulmányút célja, hogy az azon résztvevők megismerhessék a samsø-i projekt elmúlt évtizedének tapasztalatait.

 

A tanulmányút kiemelt témái

·        Alternatív energia (szél, biomassza, biogáz, napenergia)

·        Energiahatékonyság

·        Szemléletformálás, tanácsadás

Kiknek ajánljuk?

·        Környezetvédelemmel és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégeknek (gyártóknak, forgalmazóknak)

·        NGO-knak, állami intézmények (önkormányzatok, szakminisztériumok) munkatársainak

A tanulmányút költsége: 240.000 Ft (Egyágyas felár: 15.000 Ft)

Az ár tartalmazza a Budapest–Dánia–Budapest repülőút költségét, a Dánián belüli utazás költségeit, a szállásdíjat (teljesen felszerelt tengerparti nyaralókban, kétágyas szobákban), az étkezés költségeit (hideg reggeli és vacsora, meleg ebéd), a szakmai program költségeit, valamint a csoportvezető/tolmács díját.

Jelentkezés feltételei

Jelentkezési határidő: 2007. július 1.

Jelentkezéskor az utazás díjának legalább 50%-át kérjük befizetni. A fennmaradó összeget legkésőbb augusztus 10-ig szükséges befizetni. Ellenkező esetben a jelentkező elesik az utazás lehetőségétől. Az utazás ára nem foglalja magában az utas- és a sztornóbiztosítást.

 

További információ

Lánczi Éva

Közép-Dánia Régió – DBO

1026 Budapest, Trombitás út 11.

Telefon: +36 1 225 0329

Fax: +36 1 225 0328

Mobil: +36 20 340 8966

E-mail: le@dbo.hu

 

A részletes program, illetve a jelentkezési lap letölthető az ITDH (www.itd.hu), valamint a Közép-Dánia Régió (www.dbo.hu) honlapokról.