Kötelező kamarai regisztráció

HELYSZÍNVÁLTOZÁS - Amit az Online számlázásról tudni érdemes
2018. június 14., csütörtök

Tisztelt Érdeklődő!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a 2018. június 21-i - „Amit az online számlázásról tudni érdemes” című - előadásunk helyszíne megváltozott.

Új helyszín:
PHAEDRA RENDEZVÉNYKÖZPONT
5600 Békéscsaba, Irányi u. 10.

Az előadás kezdésének időpontja változatlanul 9 óra.

Regsztrálni ezen a linken lehet: http://bmkik.hu/eloadas-ados

A meghívót itt töltheti le.

Megértését köszönjük!

»
Olasz-magyar gazdasági nap Újkígyóson
Megjelent: 2018.06.05. | Kategória: EU

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara együttműködve a Budapesti Olasz Nagykövetséggel, az Olasz Kereskedelmi Ügynökséggel, Újkígyós Város Önkormányzatával és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával olasz-magyar üzleti tájékoztató fórummal egybekötött üzletember-találkozót szervez “From Made in Italy to Made With Italy Business Meeting” címmel.

Időpont: 2018. június 19. - 14:30 (regisztráció 14:00-tól)

Helyszín: Cz. Kiss Rendezvényház, 5661 Újkígyós, Petőfi Sándor u. 38.

A rendezvényen ismertetik a legfontosabb Olaszországgal kapcsolatos kereskedelmi információkat, valamint a Békés megyei aktualitásokhoz kapcsolódóan az átalakuló adórendszert, és a helyi agrárgazdaságot.

A részletekért kattintson.
»


Online számlázással kapcsolatos változások
Megjelent: 2018.06.14. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Az iparkamara konzultációval egybekötött előadást szervez a megye vállalkozásai részére „Online számlázással kapcsolatos változások” címmel

Előadó: Dr. Ráfi Péter - Nemzeti Adó-és Vámhivatal Békés Megyei Adó-és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztályvezető

Helyszín: PHAEDRA RENDEZVÉNYKÖZPONT
5600 Békéscsaba, Irányi u. 10.

Időpont: 2018. június 21. (csütörtök) 9 óra

Jelentkezni a http://bmkik.hu/eloadas-ados oldalon lehet, 2018. június 19. 16 óráig.

Tervezett téma:

  • Amit tudni érdemes a 2018. július 1-től bevezetésre kerülő online számlázással kapcsolatban
  • konzultáció

A részletekről tájékozódjon a csatolt meghívóból!

»


EU SME Centre képzés - WeChat üzletkötési platform
Megjelent: 2018.06.13. | Kategória: EU

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata és az EU SME Centre a WeChat üzletkötési platformról tart ingyenes képzést Budapesten. Az európai KKV-k közvetlen kínai ügyfeleknek történő termékértékesítését segítő platform használatával az üzletkötéshez nincs szükség sem kínai importőr cég bevonására, sem leányvállalat vagy raktár létrehozására.

Időpont:
  • 2018. június 19. (kedd), 1300

Helyszín:
  • MKIK székhely, Bank Center, Platina torony II., 10. em., 1001-es terem
  • 1054 Budapest, Szabadság tér 7.

A képzés programtervezetét, valamint a képzést vezető előadó önéletrajzát a lenti mellékletben tesszük közzé. A rendezvény nyelve angol, a szervezők tolmácsolást nem biztosítanak.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött a következő linken keresztül: REGISZTRÁCIÓ

A jelentkezéskor a szervezők előnyben részesítik a Magyar-Kínai Tagozat tagvállalatait, fenntartva számukra az elsőbbségi bejelentkezés lehetőségét.

Jelentkezési határidő: 2018. június 14. (csütörtök), 1200

A képzéssel kapcsolatosan további információ a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kapcsolattartójától, Végvári Kristóf nemzetközi referenstől kérhető (tel.: +36 1 474 5106; e-mail: vegvari.kristof@mkik.hu

»


Filmvetítés az Olasz Kultúrintézetben
Megjelent: 2018.06.13. | Kategória: EU

A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara 2018. június 14-én, 18:00 órától filmvetítést tart a budapesti Olasz Kultúrintézetben.

A kézművességhez kapcsolódó rendezvényen Dario Curatolo NOI ARTIGIANI (MI, KÉZMŰVESEK) című filmjét vetítik az érdeklődőknek (magyar felirattal).

A programmal kapcsolatos további információ (regisztráció, részvételi feltételek stb.) a mellékelt dokumentumban jelzett elérhetőségeken kérhető.

»


Külkereskedelmi árukárok, áruhiányok, sérülések vizsgálata, minőségellenőrzés
Megjelent: 2018.06.05. | Kategória: Magyarország

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezeti egységei között évtizedeken át működött a független és semleges Kárbiztosok Testülete, amely klasszikus kamarai tevékenység keretében töltött be független kárszakértői, kárbiztosi és kárrendezői szerepet a külföldi biztosító intézetek megbízásából.

2005-től, az MKIK Szolgáltató Nonprofit Kft. nyújtja a fenti hagyományokhoz hű, azonos színvonalú, nemzetközileg is elismert kárbiztosi szolgáltatást független megbízott igazságügyi szakértőin keresztül, amely magában foglalja a külkereskedelmi és egyéb magyarországi káresemények veszteségeinek megállapítását, igazolását, illetve az alábbi alapvető kárbiztosi tevékenységeket:

További információért kattintson. fotó: amazon.com
»


Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2018
Megjelent: 2018.05.31. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK)
„Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2018”
cím elnyerésére pályázatot ír ki önkéntes kamarai tagok számára

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kilencedik alkalommal hirdeti meg a „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” cím elnyerésére szolgáló pályázatát, melynek célja, hogy erkölcsi elismerésben részesítsük azokat a vállalkozásokat, amelyek felvállalják a szakmunkás tanulók magas színvonalú gyakorlati oktatását.


További részletekért kattintson ide. »


Magyar-Szerb Gazdasági Fórumot és Üzletember-találkozó
Megjelent: 2018.05.31. | Kategória: EU

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamarával és a Szerbiai Gazdasági Kamara - Észak- bácskai Közigazgatási Körzet Regionális Gazdasági Kamarájával közösen „Magyar-Szerb Gazdasági Fórumot és Üzletember-találkozót” szervez.

Helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza - II. emeleti konferenciaterem, 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Időpont: 2018. június 7. (csütörtök) 1300 óra (regisztráció 1230 -tól)

A fórumon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a laszlo.papp@bmkik.hu email címen lehet a résztvevő vállalkozás adatainak (név, székhely, telefonszám, email cím, fő tevékenység, résztvevő neve) megküldésével, legkésőbb 2018. június 4. 1200 óráig.

Az esemény programtervezetét és a résztvevő szerbiai vállalkozások listáját a csatolmányban találják.

»


Információs nap 2018.05.30 -
Megjelent: 2018.05.23. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A GINOP-6.1.7-2018-00001 azonosítószámú, „Munkahelyi képzések támogatása” című projekt célja, a gazdaság versenyképességének megőrzése, a vállalkozások versenyképességének támogatása, a gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosítása.

E célhoz szervesen illeszkednek a tájékoztató napok és a rendezvények, amelynek keretében megismertetik az érdeklődő vállalkozásokkal a program részleteit, és közvetlen kapcsolatot teremtsen az érintett felek között. A projekt „Információs nap” elnevezésű workshopot szervez.

Az Információs napra tisztelettel meghívom Önt.

Időpont: 2018. május hónap 30. nap 10.00 óra

Helyszín: 5600 Békéscsaba, Penza ltp 5. 2. emeleti konferencia terem

A rendezvény díjmentes, de regisztrációhoz kötött: regisztráció http://bmkik.hu/GINOP-informacios-nap

»


Erősödő szerb-magyar gazdasági kapcsolatok
Megjelent: 2018.05.22. | Kategória: Világ


Idén Békés megyéből érkezett a legtöbb vállalat az újvidéki mezőgazdasági vásárra.
Egyre nagyobb a gazdasági érdeklődés Szerbia iránt, a folyamat előmozdítására június 7-én üzletember-találkozót tartanak Békéscsabán. A megyei iparkamara (BMKIK) alelnöke az újvidéki Magyar Szónak nyilatkozott a témában.
https://www.magyarszo.rs/…/A-k%C3%B6zvetlen-%C3%BCzleti-kap…

Május 18-án kamarai delegáció járt Szerbiában, az iparkamara szervezésében.

»


Megismételjük!
Megjelent: 2018.06.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Ismét DPO adatvédelmi tisztviselő képzés Békéscsabán - a nagy érdeklődés miatt.

Június 18-19-én az iparkamara képzésén gyakorlatban alkalmazható tudást szerezhet, melynek sikeres elvégzéséről tanúsítványt kap.

Lejárt a türelmi idő! Mint ismert, 2018. május 25-től be kell tartanunk az Európai Unió adatvédelmi rendelkezéseit. Segítünk Önnek abban, hogy képessé váljon a kötelezően alkalmazandó változásokra és az adatvédelmi tisztviselők teendőinek ellátására!

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Infoszféra Kft. által szervezett képzés célja, hogy átfogó képet nyújtson az aktuális szabályozásról, és esettanulmányokon keresztül gyakorlatban alkalmazható tudást biztosítson.

Helyszíne
: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.) konferenciaterme

A képzés időpontjai: 2018. június 18-19., naponta 9-től 16 óráig
A képzés óraszáma: 17 óra

Előadó: dr. Farkas Tamás adatvédelmi szakjogász


A képzés online vizsgával zárul, sikeres elvégzéséről Ön tanúsítványt kap.

Ha nálunk jelentkezik, kedvezményesen vehet részt!

További információért kattintson. »


Küldöttgyűlés és elismerések
Megjelent: 2018.05.18. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Éves küldöttgyűlését tartotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 14-én, ennek keretében elismeréseket adtak át. A kamarai küldöttek elfogadták az előző évi tevékenységéről és gazdálkodásáról szóló beszámolót, valamint a 2018-as programtervet és költségvetést.

Az önkéntes kamarai tagok közül az év Békés megyei kamarai vállalkozója Bartolák László lett, a békéscsabai Bartolák és Társai Kft. ügyvezető igazgatója, az év ipari vállalkozása az orosházi székhelyű Linamar Hungary Zrt., az év kereskedője, szolgáltatója a szarvasi Tóth Ferenc turisztikai egyéni vállalkozó, az év kézműves vállalkozója a sarkadi Papp János száraztészta-készítő, egyéni vállalkozó.

A díjakat átadta: dr. Orosz Tivadar elnök, Rákóczi Attila, a Kormányhivatal főigazgatója.

A Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2017. elismerések átadására is sor került. A megye legjobb kamarai tag képzőhelyei, ahol magas színvonalú szakmai oktatás folyik a következők: Bere Árpád gyulai egyéni vállalkozó (fogtechnika), az Eddy Bt. tulajdonát képező kondorosi Napsugár Vendéglő (vendéglátás), a Felina Hungaria Kft., (női szabó) a Linamar Hungary Zrt. (gépipar), a METO-DENT Bt. (fogtechnika), Rajki István cukrászmester (cukrász), Tímár Andrásné egyéni vállalkozó (vendéglátás).

A díjak átadásában fentieken kívül közreműködött Hatos Istvánné, a kamara Szakképzési Bizottságának elnöke.

A képgaléria itt érhető el.

»


Az olasz gazdasági kapcsolatokért
Megjelent: 2018.05.22. | Kategória: EU


Az iparkamara vendége volt a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOLK) elnöke, Francesco Maria Mari, akit dr. Orosz Tivadar, a BMKIK elnöke fogadott. Előzetes tárgyalásokat folytattak a két kamara közti együttműködés hivatalos formába öntéséről, egy együttműködési megállapodás megkötéséről. Mint elhangzott, ez a többi kamaraközi együttműködési megállapodásokhoz hasonló tartalommal készül, viszont rendelkezik egy ún. „Olasz infopont” létrehozásáról Békéscsabán, az iparkamara Hunyadi téri épületében.

Az infopont a gyakorlatban egy olyan információs végpont, ahol beszerezhetők az olasz gazdasággal kapcsolatos kiadványok, információk, és hozzáférést biztosít a MOLK tudásbázisához.

Az iparkamara székházában május 8-án tartott találkozón részt vett Szebellédi Zoltán Újkígyós polgármestere és Araczki Krisztina turisztikai referens is annak okán, hogy júniusban olasz-magyar gazdasági fórumra és üzletember-találkozóra kerül sor a településen, az olasz nagykövet részvételével.

A több szervezet közös szervezésében tartandó esemény célja a gazdasági kapcsolatok élénkítése és a lehetőségek felvázolása, fejlesztési irányok megfogalmazása.

A június 19-ére tervezett üzletember-találkozóra az iparkamara szervezi a vállalkozókat, az érdeklődők a bmkik@bmkik.hu e-mail-címen kérhetnek információt.

»


Cél, hogy megforduljon a negatív tendencia!
Megjelent: 2018.05.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió

munkabaleset.jpg

A munkabalesetben elhunyt vagy megrokkant munkavállalók emléknapján a hagyományok szerint megemlékezést és nyílt napot szervezett a Kormányhivatal és a megyei iparkamara.

Mint elhangzott, az elmúlt években egyre növekvő számot mutat a statisztika ezen a területen: a munkabalesetek számának emelkedése a munkáltatói magatartást minősíti.

Az eseményen, amelyet a Kormányhivatal részéről Burai Mihály hivatalvezető-helyettes és Bődi János, az iparkamara általános alelnöke nyitott meg, előadások hangzottak el a témában.

A behir.hu tudósítása itt olvasható.
A Csaba TV híradója itt nézhető meg.

»


Kingfisher Beszállítói Konferencia - 2018. Május 16., Budapest
Megjelent: 2018.05.04. | Kategória: Magyarország

Ezúton hívjuk fel szíves figyelmüket, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Kingfisher Group és az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat Kft. aradi irodája 2018. május 16-án üzletember-találkozóval egybekötött beszállítói konferenciát rendez.

A Kingfisher cégcsoport egy mintegy 10 országban jelen lévő, összesen 1211 üzletet működtető barkácsáruházlánc, amely olyan márkák képviselője, mint a B&Q, Castorama, BricoDepot, Screwfix (https://www.kingfisher.com/).

»


Bérmunkát vállalna Békés megyei textiles cég
Megjelent: 2018.05.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A mezőkovácsházi Hungária Pehely Kft. –melynek fő profilja a lakástextil gyártása- hosszabb-rövidebb távon bérmunkát keres szabad kapacitására. A varroda Kecskeméten található, jelenleg 10 fővel üzemel.
Érdeklődés esetén kérjük keressék Nagy Katalin technikust a 06-30-333-4339 telefonon. »


Varroda eladó Baranya megyében
Megjelent: 2018.05.04. | Kategória: Magyarország

50 fős modern varroda eladó Baranya megyében. Új gépek, meglévő és bővíthető piacok, szakmai stáb - munkaerő.
Csatoltan megtalálható a tulajdonos bemutatkozó anyaga. A vásárlásra - menedzsmentre sok módszer és forma kínálkozik, a tulajdonosi kör rugalmas és nyitott.

Kérem ha érdekli önt akár befektetőként vagy varroda üzemeltetőként, keresse a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában Rabb Szabolcs titkárt (Telefon: +36 72 507 118; Mobil: +36 20 441 9135, Fax: +36 72 507 152 E-mail: szrabb@pbkik.hu). »


Látogatás a Tondach-nál
Megjelent: 2018.04.26. | Kategória: Dél-Alföldi régió


A képgalériát itt nézheti meg.


Békéscsaba a Tondach szempontjából szerencsés helyen van, a cserépgyártáshoz az alapanyag is biztosított, és a megyében még megvan a dolgozni akaró és tudó munkaerő is – fogalmazott az ügyvezető, amikor az osztrák nagykövetet látta vendégül a megyeszékhelyen.

Az osztrák tulajdonú cég a Békés Megyei Önkormányzattal közösen szervezett nagyköveti látogatás egyik helyszínét az iparkamara régóta önkéntes tagjaként adhatta.

Felegyi Mihály vezetésével Európa egyik legnagyobb cserépgyárát ismerhette meg Mag. Elisabeth Ellison-Kramer nagykövet, akit a megyei önkormányzat és Békéscsaba város részéről is elkísértek vezetők. A tárgyalásokon a megye települései által nyújtott befektetési lehetőségekkel ismerkedett a nagykövet.

A meghívás apropója az Orosházán zajló Osztrák Hét, amelyet a nemzetiségi önkormányzat hívott életre.

»


Ön felkészült? Az adatvédelmi törvényről
Megjelent: 2018.05.10. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A május 25-én életbe lépő új szabályozás okán az iparkamara előadást szervez, Amit az adatvédelmi törvény változásairól tudni érdemes címmel.

Az előadást követően konzultációra is lehetőség lesz.

Előadó: dr. Farkas Tamás adatvédelmi szakjogász

Helyszín: KÖRÖS TRADE KFT 5600, Békéscsaba, Szabadság tér 16-18. III. emeleti konferenciaterme

Időpont: 2018. május 7. (hétfő) 8. 30

Jelentkezni a http://bmkik.hu/eloadas-adatved oldalon lehet, 2018. május 3. 16 óráig.

A részletes meghívót ITT töltheti le!

»


DPO Adatvédelmi tisztviselő képzés Békéscsabán
Megjelent: 2018.05.22. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Gyakorlatban alkalmazható tudást szerezhet az iparkamara képzésén, melynek sikeres elvégzéséről tanúsítványt kap.

Lejárt a türelmi idő! Mint ismert, 2018. május 25-től be kell tartanunk az Európai Unió adatvédelmi rendelkezéseit.

Segítünk Önnek abban, hogy képessé váljon a kötelezően alkalmazandó változásokra és az adatvédelmi tisztviselők teendőinek ellátására!

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Infoszféra Kft. által szervezett képzés célja, hogy átfogó képet nyújtson az aktuális szabályozásról, és esettanulmányokon keresztül gyakorlatban alkalmazható tudást biztosítson.


Helyszíne
: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.) konferenciaterme

A képzés időpontjai: 2018. május 17 és 18, naponta 9-től 16 óráig
A képzés óraszáma: 17 óra
Előadó: dr. Farkas Tamás adatvédelmi szakjogász


A képzés online vizsgával zárul, sikeres elvégzéséről Ön tanúsítványt kap.

Ha nálunk jelentkezik, kedvezményesen vehet részt!

További információért kattintson.

»


Facebook-on a cégem - Képzés
Megjelent: 2018.05.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Online kommunikációs képzést indít a Békés megyei iparkamara. Facebook-on a cégem kezdő és haladó, vmint hírlevél és e-dm létrehozás alapozó szintű felkészítő tanfolyamaink lesznek. Szakértőnk a Kontaktia Kft.

A gyakorlatias jellegű, négyórás alkalmak bizonyos mértékig egymásra épülnek, de önállóan is hasznosíthatóak.

A sorozat témái a Facebook üzleti megoldásainak hatékony felhasználása érdekében kiterjednek a vállalati profil elkészítésétől, a hirdetéseken, tartalomgeneráláson át a haladó tippekig.

A képzéshez szükség van laptopra is! A teremben wifi elérés rendelkezésre áll.

Előadónk Pataki Andrea, a Kontaktia Kft. kommunikációs szakértője, szakmai önéletrajzát ITT olvashatja.

Helyszín: BMKIK székháza, 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

A képzéseket minimum 10 fő jelentkezése estén tudjuk indítani.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Fizetni a helyszínen, az előadás előtt lehet, készpénzzel.

Kamarai tagjaink két alkalom után a harmadikon INGYENESEN vehetnek részt (cégenként 1 fő)!

Időpontok:

2018. május 15. 9.00-13.00 – Facebook-on a cégem – KEZDŐ

Regisztráció ITT: http://bmkik.hu/facebook-kezdo


2018. május 15. 14.00-18.00 – Hírlevél, e-dm készítés – ALAPOZÓ.

Regisztráció ITT: http://bmkik.hu/hirlevel-alapozo


2018. május 22. 9.00-13.00 – Facebook-on a cégem – HALADÓ.

Regisztráció ITT: http://bmkik.hu/facebook-halado

A részletekért kattintson!

»