Munkahelyteremtésről, gyakornoki programról
2018. január 23., kedd

Szakmai konzultációval egybekötött pályázati fórumot tartott az iparkamara a Kormányhivatallal közösen.

A fórum fő témája a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázat volt.

Köszöntőt mondott Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője a munkahelyteremtő beruházás támogatásának feltételeiről tartott tájékoztatót. A gyakornoki programról az iparkamara szakképzési osztályának vezetője, Mészárosné Szabó Anna tájékoztatta a szép számú érdeklődőt.

»
Széchenyi Kártya - Segít az iparkamara
Megjelent: 2018.01.23. | Kategória: Magyarország

Az elmúlt évben nőtt a hiteligénylések száma a Széchenyi Kártya Program keretében, 19%-kal többen éltek a kedvező kamatozású hitel lehetőségével.

A gazdaság fejlesztésében és élénkítésében betöltött szerepét tekintve nagy jelentőségű a Széchenyi Kártya program, melyben a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a regisztráló szervezet feladatát látja el. A végső bírálatot és a folyósítást a programhoz csatlakozott pénzintézetek végzik.

Tavaly a beadott kérelmek száma (211 db) az előző évhez képest 19%-al nőtt, a telefonos és személyes érdeklődés folyamatosnak mondható – összegez Tóth Zsolt, az iparkamara titkára.

További információért kattintson. »


Konferencia
Megjelent: 2018.01.19. | Kategória: EU


Békéscsabán Magyar- Román Külgazdasági Konferenciát, ill. azt követően
kétoldalú üzletember találkozót tartunk


A konferencián előadások hangzanak el a magyar- román kétoldalú gazdasági kapcsolatokról, üzleti lehetőségekről, külgazdasági tevékenységekről, határon átnyúló pályázatokról, adózással és cégalapítással kapcsolatos változásokról a Kárpát-medencei és más romániai területeken a magyar vállalkozások kereskedelmi kapcsolatainak kiépítése az export növelése és további gazdasági kooperációk létrehozása érdekében.

Ebben az évben mint a Tagozat évnyitóját, a külgazdasági rendezvényt 2018. január 25-én, délelőtt 10 órai kezdettel Békéscsabán, a Fiume Szállodában tartjuk, melyre tisztelettel meghívjuk.
Meghívó - Invitatie
»


Pályázati fórum
Megjelent: 2018.01.16. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal között megkötött együttműködési megállapodás keretében Kamaránk díjmentes, szakmai konzultációval egybekötött „Pályázati fórumot” szervez.

A fórum fő témája a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait támogató, NFA-2017-2-KKV kódjelű pályázat, melyről a 2018. január 8-i tájékoztató e-mailünkben adtunk információt.

Megnyitóbeszéd: Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Előadások:

  • Tájékoztató a munkahelyteremtő beruházás támogatásának feltételeiről
    Pántya Imre, főosztályvezető, Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály
  • Gyakornoki program
    Mészárosné Szabó Anna, osztályvezető, Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály

Helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hunyadi téri konferenciaterme (5600 Békéscsaba, Hunyadi tér 2.)

Időpont: 2018. január 22. (hétfő) 1400 óra (regisztráció 1315 -től)

A fórumra jelentkezni a http://bmkik.hu/palyazati-forum/ oldalon lehet,legkésőbb 2018. január 21. 12 óráig.

További részletek, valamint a programtervezet a csatolt meghívóban található.

»


Konferencia
Megjelent: 2018.01.16. | Kategória: Magyarország

A magyar kis- és középvállalkozások versenyképességének erősítése címmel szervez konferenciát a Nemzetgazdasági Minisztérium. A február 5-én, Budapesten tartandó konferencia két, a hazai kis- és középvállalkozások fejlődése szempontjából kulcsfontosságú témára: a finanszírozásra és a humán erőforrásokra fókuszál. Ezekről két panelbeszélgetésre is sor kerül a központi igazgatás és a vállalati szektor magas szintű képviselői részvételével.

Részletekért kattintson.

»


5 milliárdos keret munkahelyekre
Megjelent: 2018.01.12. | Kategória: Magyarország

A Nemzetgazdasági Minisztérium 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett 2018. január 6-án a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő és munkahelymegőrző beruházásainak támogatására.

Az elnyerhető támogatási összeget (a felhívásban meghatározott feltételek szerint) új eszközök és gépek beszerzésére, immateriális javak költségeire, ingatlan vásárlására, tárgyi eszközökhöz, épületekhez kapcsolódó bérleti díjakra, lízing költségekre, valamint új épület/épületrész felépítésével kapcsolatos építési költségek finanszírozására fordíthatják a nyertes pályázók. Részletek

»


Az adórendszer változásáról
Megjelent: 2018.01.09. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Az újítás és az tradíció egyensúlyára kell törekedni az adórendszer koncepcionális átalakítása során – mondta kedden az iparkamara meghívására tartott előadásán a NAV Békés Megyei igazgatója.

Dr. Kovács Tamás jelentős érdeklődés mellett tartott tájékoztatót január 9-én a megyei iparkamara Hunyadi téri konferencia központjában, Békéscsabán.

További előadóink: dr. Ráfi Péter, a NAV Békés Megyei Adó-és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztályának osztályvezetője és Nagyné Sztán Ilona, a NAV Békés Megyei Adó-és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztályának főreferense. Az iparkamarát Bődi János általános alelnök képviselte.

Még több fotóért kattintson Facebook-oldalunkra.

https://www.facebook.com/bmkik.bekescsaba/posts/1429848033790935

»


Elkezdődött a szakmák versenye
Megjelent: 2018.01.09. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Békés megyében ismét nagy érdeklődés mellett indult a szakképzési területen tanuló diákok országos tanulmányi versenyeinek területi elődöntője, amelyet az iparkamarák szerveznek. A most végzős szakmunkás tanulók közül 500-nál is többen vágtak bele a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi elődöntőibe. Ennek első napján, január 8-án megyénkben az asztalosok és a faipari technikusok versenyeztek.

A hónap végéig Békés megyében 522-en mérik össze tudásukat 28 szakképesítésben. Békéscsabán a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál 17 asztalos diák és 1 faipari technikus indította az írásbelik sorát. A megyei iparkamara munkatársai felügyelik a megmérettetést, részt vesznek a verseny lebonyolításában.
További információért kattintson. »


MOLDAGROTECH KIÁLLÍTÁS!
Megjelent: 2018.01.08. | Kategória: Világ

2018. március 14-17 között kerül megrendezésre a 34. MOLDAGROTECH Nemzetközi Szakkiállítás Moldávia fővárosában, Kisinyovban. A kiállítást bemutató információk a csatolt fájlban találhatók.
Érdeklődés esetén kérjük vegyék fel a kapcsolatot közvetlenül a kiállítás szervezőivel.

»


Beszállítói roadshow - GE Hungary
Megjelent: 2018.01.08. | Kategória: Világ

A GE Magyarország egyik célkitűzése, hogy a magyar kis- és középvállalkozásoktól vásárolt termékek és szolgáltatások értékét jelentős mértékben növelje, amely célt a kis- és középvállalati beszállítói bázisának kiterjesztésével, a nagyobb beszállítók regionális beszállítókká történő fejlesztésének elősegítésével, valamint a digitális gyártástechnológiák know-how-jának és tapasztalatainak átadásával kívánja elérni.
További információért kattintson.
»


2018. évi adótörvény változások
Megjelent: 2017.12.20. | Kategória: Dél-Alföldi régió

nyakkendos_puzzle.jpg

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadást szervez a megye vállalkozásai részére „2018. évi adótörvény változások”címmel.

Az előadáson konzultációra is lehetőség lesz.


Előadók: dr. Kovács Tamás a NAV Békés Megyei Adó-és Vámigazgatóság igazgatója, és dr. Ráfi Péter NAV Békés Megyei Adó-és Vámigazgatóság Ügyfélkapcsolati Osztályának osztályvezetője

Helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hunyadi téri konferenciaterme (5600 Békéscsaba, Hunyadi tér 2.)

Időpont: 2018. január 9. (kedd) 9 óra

A részletekről tájékozódjon a csatolt meghívóból.

»


Értékeltek, terveztek
Megjelent: 2017.12.18. | Kategória: Dél-Alföldi régió


A megye turisztikában érdekelt vállalkozásait is meghívta az iparkamara legutóbbi egyeztetésére. A Turisztikai és Vendéglátó Szakbizottság kibővített ülésén kiemelt téma volt az Utazás Kiállítás. Számba vették az idei év tapasztalatait, és előkészítették a jövő évit is, amelyet március első napjaiban tartanak Budapesten, a Hungexpo területén.
https://www.programturizmus.hu/ajanlat-utazas-kiallitas-hun…
Az ülésen a bizottság éves tevékenységét is értékelték. »


Az adótörvények változásáról
Megjelent: 2017.12.20. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Sokan érdeklődtek az iránt, milyen változásokra lehet számítani 2018-ban az adótörvények terén. Az iparkamara előadásán Kopján Kiss Károly adószakértő tartott tájékoztatót. A többségében könyvelőkből álló közönség számára konzultációs lehetőséget is biztosítottunk.
»


Elnökségi ülés vendégekkel
Megjelent: 2017.12.15. | Kategória: Dél-Alföldi régió


Idei utolsó elnökségi ülésünket tartottuk december 11-én, a Kormányhivatal részéről érkezett vendégekkel kiegészülve.

Szó volt többek között a 2018-as évre szóló cselekvési tervről, amely a két a megyei szervezet közös munkáját határozza meg, valamint a megye foglalkoztatási helyzetéről.

Beszámolók hangzottak el a kamara tevékenységéről, a bizottságok munkájáról. A beol.hu újságíróját tájékoztattuk, részletes beszámolóját itt olvashatják.

A foglalkoztatást elősegítő támogatásokról szóló előadás letölthető itt.

»


Békés megye és Vajdaság – a szorosabb gazdasági kapcsolatok felé
Megjelent: 2017.12.11. | Kategória: Világ

A két régió gazdasági kamaráinak találkozóját tartották Szabadkán. Kamaránkat többek között Szabó Géza alelnök és Szikszai Csaba külkapcsolatokért felelős osztályvezető képviselte.

A szabadkai Pannon Rtv tudósítása és online hírportálja beszámolt az eseményről.

https://pannonrtv.com/rovatok/gazdasag/szorosabbra-fuzne-gazdasagi-egyuttmukodest-szabadka-es-bekescsaba

https://www.youtube.com/watch?v=5CV_p9uoMpg

»


Előre kérdeztek
Megjelent: 2017.12.18. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Szép számú érdeklődő részvételével zajlott legutóbbi számviteli témájú előadásunk. A Békés megyei vállalkozások könyvelői szívesen veszik igénybe szolgáltatásunkat, és járnak el tájékoztató előadásainkra. Bogár Péter okleveles könyvvizsgáló, adótanácsadó már az előzetes regisztráció alkalmával több esetben kap konkrét kérdéseket, amelyek megválaszolását beépíti előadásába. A Hunyadi téri rendezvényközpontunkban tartott előadás után személyes konzultációra is lehetőség nyílt.

Az állandó tanácsadói napok decemberben a következőképpen alakulnak: december 13. és december 20., 8 óra 30-tól 13 óráig. Helyszín az iparkamara székháza (Penza ltp 5.). Tel: 66/324-976.

»


EUREKA Danube Region pályázat
Megjelent: 2017.12.11. | Kategória: EU

Az Osztrák Kutatásösztönzési Társaság szervezésében 2017.12.01. és 2018.03.28. között ismét elérhető az EUREKA Danube Region legújabb pályázati köre.
További információért kattintson.
»


Szakképzési hozzájárulás elszámolása!
Megjelent: 2017.12.08. | Kategória: Dél-Alföldi régió


A szokásos jelentős érdeklődés mellett tartottuk meg szakképzési tájékoztató előadásunkat tegnap.

A szakképzésben részt vevő Békés megyei vállalkozások, gazdálkodó szervezetek képviselői, könyvelői gyűltek össze és hallgatták meg az aktualitásokat a szakképzési hozzájárulás elszámolásával kapcsolatosan.

– Ahogy az eddigi években is, decemberben tartjuk ezt az előadást, amire nagy igény mutatkozik mindig, már várják az érintettek – hangsúlyozza Mészárosné Szabó Anna szakképzési osztályvezető.

Lászlóné Szép Györgyi okleveles adótanácsadó gyakorlatközpontúan ismertette az aktuális tudnivalókat. Ezen kívül a jövő évi törvénymódosítási tervezetekről is szólt.

»


TSZSZ - Segítség az építőipari tartozások rendezéséhez
Megjelent: 2017.12.05. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv az építőipari vállalkozások elszámolási vitarendezését hivatott segíteni. Működése során a legtöbb esetben sikeresen vett részt a felek közti ügyek rendezésében. A részletekről tájékozódhat az alábbi honlapon: http://www.mkik.hu/hu/tszsz. A videóval a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is segít.

»


2018. évi adótörvény-változások
Megjelent: 2017.12.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadást szervez a megye vállalkozásai részére „2018. évi adótörvény-változások” címmel. Az előadáson konzultációra is lehetőség lesz.

Előadó: Kopján Kiss Károly adószakértő

Helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hunyadi téri konferenciaterme (5600 Békéscsaba, Hunyadi tér 2.)

Időpont: 2017. december 12. (kedd) 9 óra

Jelentkezni a http://bmkik.hu/eloadas-ados oldalon lehet, 2017. december 9. 16 óráig.

A részletekről tájékozódjon a csatolt meghívóból.

»


Szakképzési hozzájárulás elszámolása - 2017
Megjelent: 2017.12.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara előadást szervez a megye vállalkozásai részére:

Szakképzési hozzájárulás elszámolása címmel

Helyszín: Békéscsabai Szakképzési Centrum

5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. IV. emelet

Időpont: 2017. december 5. (kedd) 1000 órai kezdettel

Program:

930-1000 Regisztráció

1000-1200 Konferencia tervezett témái:

Szakképzési hozzájárulás elszámolása 2017-ben és 2018-ban

előadó: Lászlóné Szép Györgyi igazságügyi adó- és könyvszakértő

1200-1300 Egyéni konzultáció

Jelentkezni a http://bmkik.hu/eloadas-szakkepzes oldalon lehet, 2017. december 4. 1600 óráig.

További információkat a mellékelt meghívóban találhat.

»