Megjelent a Magyar Kézműves Remek pályázat 2023. évi felhívása
2023. február 17., péntek

A magyar hagyományos kézműves alkotók elismerésére szolgáló pályázat célja, hogy segítse a kézművesség pozíciójának megőrzését és erősítését, a minőségi kézműves termékek piacra jutását, a megújulás lehetőségeinek bemutatásával az innováció ösztönzését.

MKR-2019.jpg

2023-ban két különdíjat alapítottak a már jól ismert „Magyar Kézműves Remek” és a „Magyar Kézműves Remek – Remekek Remeke” címek mellett. Az egyik az Innovációs különdíj, amely olyan minőségi kézműves terméknek vagy termékcsaládnak adományozható, amely jelentős innovatív értékkel bír, elkészítésükhöz alkalmazott technikák és a megvalósításuk magas színvonalúak. Ugyanakkor minden kézműves területre jellemző. hogy kevés az új, fiatal alkotó, ezért érdemes ezt a célcsoportot megkülönböztetett figyelemmel megközelíteni. A 18-35 éves korosztály kézműves alkotói közül egynek a zsűri az Ifjú kézműves remek különdíjat fogja odaítélni.

A pályázatok beadási határideje 2023. március 16.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és a díjak átadása április 14-16. között, Egerben, a Kézművesség ezer éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvénysorozat keretében történik majd.

A pályázati felhívás és a dokumentáció elérhető az MKIK honlapján az alábbi linken: https://mkik.hu/magyar-kezmuves-remek-2023

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is segítséget nyújt a pályamunkák Budapestre történő eljuttatásában, valamint a résztvevők személyes jelenlétének megszervezésében.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék Szikszai Csaba osztályvezető felé a szikszai@bmkik.hu e-mail címen.



» ABLAK BEZÁRÁSA «