Békés megyében sok a betöltendő állás
2022. november 10., csütörtök

Őszre megélénkült a munkaerőpiac Magyarországon: 25 százalékkal nőtt a munkavállalók álláshirdetéseinek száma a harmadik negyedévben 2021 hasonló időszakához képest, miközben a betöltésre váró állások száma 1 százalékkal emelkedett éves összevetésben. Békés megyében van az egyik legtöbb nyitott pozíció - közölte a Profession.hu szerdán az MTI-vel.

    2021 első negyedéve óta ez az első alkalom, hogy éves alapon emelkedett a jelentkezések üteme, az elmúlt időszakot a folyamatos csökkenés jellemezte. Mostanra az ország egészében élénkülő álláskeresési kedvet lehet látni a munkavállalók részéről – mondta el Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési igazgatója.
    Szakterületeként nézve továbbra is a vendéglátás, hotel, idegenforgalom esetében látható a jelentkezések legnagyobb mértékű növekedése, amelyet a mezőgazdaság követ, míg a lista másik végén az IT üzemeltetés, egészségügy és a szállítás látható.
    Rámutattak, hogy az év első két negyedéhez hasonlóan továbbra is Budapesten és Pest megyében a legintenzívebb a munkaerőtoborzás, amelyet Győr-Moson-Sopron, majd Fejér megye követ. Az arányokat tekintve azonban Tolna megye hirdetési számai gyarapodtak a legnagyobb mértékben: a térségben 30 százalékkal több nyitott pozíciót hirdettek meg az álláskeresési portálon keresztül, mint tavaly ilyenkor. A második helyen Pest és Fejér megye áll, amit Borsod-Abaúj-Zemplén és Békés megye, valamint Győr-Moson-Sopron megye követ.
    A meghirdetett állások száma a legnagyobb mértékben, 64 százalékkal a cégvezetés-menedzsment területén nőtt, ezt követi a vendéglátás, a mérnök és az adminisztráció területeken meghirdetett állások száma 43, 19, illetve 9 százalékos bővüléssel. Mindezekkel szemben az IT és az üzleti támogató központok esetében csökkent a toborzás mértéke.
(MTI)



» ABLAK BEZÁRÁSA «