Minden gyerek számít!
2022. szeptember 13., kedd

L. RITÓK NÓRA pedagógus, képzőművész, címzetes egyetemi docens. Több évtizedes szakmai pályafutását az egyik legsúlyosabb problémának szentelte: a mélyszegénységben élő gyerekek tanulási, életvezetési helyzetének javításáért, az esélyteremtésükért, a társadalomba való beilleszkedésük támogatásáért dolgozik. 1999-ben alapította meg az Igazgyöngy Alapítványt, majd 2000-ben az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti iskolát, ahol munkatársaival több mint két évtizede az ország és Hajdú-Bihar megye egyik legszegényebb területén, Berettyóújfalu térségében évente 600-650 zömében hátrányos helyzetű gyerek tanításával, esélyeinek javításával foglalkoznak. Segítő tevékenységükkel 17 településen vannak jelen, mintegy 1200 családot elérve. Speciális és komplex módszereikkel, a vizuális nevelés, a családgondozás, a közösségfejlesztés együttes eszközeivel sikeresen mérséklik a hátrányos helyzet következményeit. Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el: így 2016-ban az év szociális szakembere, 2018-ban a Prima Primissima közönségdíjasa lett. 2016-ban a Forbes Magazin az 50 legbefolyásosabb magyar nő közé választotta.

L_Ritok_Nora_illusztracio.jpg


A „Minden gyerek számít” c. könyve első részeiben a mélyszegénységben élők helyzetét, az okokat tárja fel. Könyvében ezután saját tapasztalataik és gyakorlatuk bemutatásával, több évtizedes pedagógiai ismereteivel egyfajta, a gyakorlatban is bevált módszert ad a probléma sikeres kezeléséhez. Könyve alapvető olvasmány nemcsak a szakemberek, hanem az oktatás, nevelés iránt érdeklődő laikusok számára is.

Adománygyűjtésünk célja, hogy a mintegy 300 oldalas írás nyomtatott formában is, és elérhető áron eljuthasson az olvasókhoz, segítse megismerni a problémák és azok hatékony kezelésének lehetőségeit.

A könyv a Kocsis kiadó gondozásában jelenne meg az év utolsó hónapjaiban. A közösségi adománygyűjtéssel mintegy 1,2 millió Ft-ot szeretnénk összegyűjteni a könyv kiadása érdekében. A szerzői jogdíjat az Igazgyöngy Alapítvány kapja, és amennyiben a befolyó összeg ezt meghaladja, a többlet szintén az Alapítványhoz kerül.

Kérjük, adományát a Kiadó bankszámlájára szíveskedjen átutalni, a megjegyzés rovatban tüntesse fel az „Igazgyöngy” alapítvány nevét.

Kocsis Kiadó Zrt.
10404072-50526949-76741025

A felajánlásokat 2022. szeptember 30-ig lehet eljuttatni. A nyolcezer forintot kitevő, illetve azt meghaladó felajánlás esetén nyolcezer forintonként egy, a szerző által dedikált példányt juttat el a Kiadó ingyenesen a Felajánló által megadott címre. A húszezer forintot elérő egyedi felajánlás esetén, amennyiben kéri, a Felajánló neve megjelenik a könyv függelékében az arany fokozatú felajánlók között.

Kérjük, amennyiben kéri az ajándékkönyvet, írja meg a címet, ahová a könyvet eljuttassuk, ill. amennyiben kéri, hogy neve a támogatók között megjelenjen, nevét, lakóhelyének/településének nevét és foglalkozását is írja meg a kiado@kocsiskiadó.hu címre.



» ABLAK BEZÁRÁSA «