Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
XIV. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat
2006. január 5., csütörtök

A MAGYAR INNOVÁCIÓS ALAPÍTVÁNY meghirdeti a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal,
a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal,
az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal,
a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal,
a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal,
a Magyar Szabadalmi Hivatallal,
a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen a XIV. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot.

A Pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett társaságok vehetnek részt, amelyek a 2005. évben kiemelkedő innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős hasznot értek el.

Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet. Előző Nagydíj Pályázaton díjazott innovációval újrapályázni nem lehet.

Tartalmi követelmények:
egyoldalas összefoglaló: az innováció tárgyának ismertetése; továbbá a pályázó neve, címe, telefonszáma; az innovációt megvalósító szervezet(ek) neve, címe, telefonszáma; valamint az innováció gazdasági és egyéb eredményeinek, referenciáinak felsorolása,

részletes leírás a megvalósításról és az elért piaci, ill. gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése stb.) max. 10 A/4-es oldalon,

referenciák (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.).

nyilatkozat a közölt adatok, információk hitelességéről, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogokról.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért szakemberekből áll, elnöke a gazdasági és közlekedési miniszter.

 A 2005. évi MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázat értékelésének szempontjai:
2005-ben elért többlet eredmény vagy többletárbevétel és egyéb műszaki, gazdasági előnyök
eredetiség, újszerűség
társadalmi hasznosság.

A Nagydíj mellett további kiemelkedő innovációs teljesítmények a GKM, az FVM, az IHM, a KvVM, az NKTH, az MSZH és az MKIK 2005. évi szakmai innovációsdíját kapják.

A díjak ünnepélyes átadására 2006. március végén kerül sor az Országházban.

Az Alapítvány a bírálóbizottság által jelentős innovációnak minősített összes pályázatot díszoklevéllel ismeri el, és a pályázatok összefoglalóit külön kiadványban és a világhálón közzéteszi.

Beadási határidő: 2006. február 14, 12 óráig beérkezően
A pályázatokat kinyomtatva, 2 példányban (az egyoldalas összefoglalót lemezen is) az alábbi címre kell eljuttatni: MAGYAR INNOVÁCIÓS ALAPÍTVÁNY, 1036 Budapest, Lajos u. 103.
További információ: dr. Antos László titkár, tel.: 453-6572, fax: 240-5625, e-posta: innovacio@innovacio.hu; http://www.innovacio.hu
Kapcsolódó linkek: