HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Brüsszelben ülésezett az Európai Kereskedelmi Kamarák Szövetsége
2022. július 8., péntek

A kamarai szolgáltatások javítása és az új fókuszok megtalálása szerepelt napirenden az Európai Kereskedelmi Kamarák Szövetségének (Eurochambres) ülésén. A brüsszeli fórumon a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről Szikszai Csaba, a külgazdasági osztály vezetője vett részt.

BXL_2022_4.jpg
Ben Butters a Eurochambres főtitkára

BXL_2022_1.jpg
Szikszai Csaba és Urbányi Péter, az MKIK brüsszeli irodavezetője

BXL_2022_2.jpg
Szikszai Csaba és Ovidiu Silaghi a Román Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára

Évek óta rendszeresen szervez szakmai képzéseket a kamarai vezetők és munkatársak számára az Eurochambres, bár ez a sorozat a pandémia miatt egy időre megszakadt. A járvány enyhültével ismét megvitathatta az Európa különböző pontjairól érkező, mintegy száz szakember az aktuális témákat.

Előadások hangzottak el, majd szakmai műhelymunka keretében vitatták meg a legújabb szolgáltatási technikákat, és ezek használati módjait. A résztvevők betekinthettek a kamarák számára elérhető pályázati forrásokba, egyebek mellett a BMKIK által már évek óta sikerrel futó Erasmus pályázati rendszerbe.

- A rendezvény egyúttal az európai kereskedelmi kamarák középvezetőinek találkozója is volt, amin részt vett Ben Butters-szel a Eurochambres főtitkára is (3. kép). Alkalom nyílt arra, hogy megerősítsük partnerkamaráinkkal a kapcsolatot - mondta Szikszai Csaba. - Egy rövid, háromoldalú megbeszélésen az együttműködés jövőjéről beszélgettem Urbányi Péterrel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara brüsszeli képviselőjével (3. képen), valamint Ovidiu Silaghi úrral (1. képen), a Román Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárával. Hangsúlyoztam, hogy kamaránk szeretné tovább erősíteni a magyar-román kapcsolatokat.