November elsejétől bővül a vállalkozások munkaerő-támogatási programja
2021. október 27., szerda
portrait-business-woman-working-laptop_1303-9731.jpg

A sikeres munkahely-teremtési program új eleme legfeljebb 9 hónapon át biztosíthat állami hozzájárulást a szakképzettséggel rendelkező, 30 év alatti álláskeresők elhelyezkedéséhez. A 2021. november 1-jétől kérhető támogatás három hónapon át fedezheti az újonnan felvettek munkatapasztalat-szerzésének költségeit, a folytatásban pedig Vállalkozások munkaerő támogatása keretében fél évre igényelhető az összesen 600 ezer forint. További információért kattintson.

A program kibővítésével a 30 év alattiak után így összesen kilenc hónapig kaphatnak támogatást a vállalkozások. Először azt kell vállalniuk, hogy teljes, vagy legalább napi 4 órás részmunkaidőben foglalkoztatják a 2011 óta iskolarendszerben vagy felnőttképzésben szakképesítést, vagy felsőfokú végzettséget szerzett fiatalokat. A teljes állomány figyelembe vételével tíz munkavállalóig egyszerre legfeljebb két álláskereső, tíz fő felett az összes létszám maximum 30 százaléka után fizethető ki a 90 napig folyósítható munkatapasztalat-szerzési támogatás, amelynek mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó 100 százaléka, de teljes munkaidő esetén legfeljebb a garantált bérminimum kétszerese, azaz 438 ezer forint. A munkáltató ezt követően igényelheti az álláskereső után 6 hónapon át járó Vállalkozások munkaerő támogatását azzal a feltétellel, hogy a munkabért a korábbi időszakhoz képest nem csökkenti.

A támogatási kérelmeket a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes, állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalhoz lehet benyújtani 2021. november 1-jétől. A részletes információkat 2021. november 1-től lehet majd elérni a www.munka.hu oldalon.

Forrás: www.kormany.hu


» ABLAK BEZÁRÁSA «