Indonéz delegációt látott vendégül a kamara
2021. október 6., szerda

Október 5-én megyénkben járt az Indonéz Köztársaság magyarországi nagykövete H.E. Abdurrachman Hudiono Dimas Wahab. A delegációt fogadta dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a kamarai tisztségviselőinek körében.


A nagykövet által vezetett delegáció tagjai a nagykövetség gazdasági vezetői, valamint az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ vezetőségéből azok a szakemberek voltak, akik a két ország gazdasági kapcsolatait erősítik.

A látogatás célja az indonéz-magyar kereskedelmi kapcsolatok fejlesztése nem csak nemzeti, hanem lokális szinten is, mellyel így ezúton is népszerűsíteni kívánják az Indonézia adta lehetőségeket.

Emellett szándékuk megismerkedni a helyi vállalkozói környezettel, lehetőség szerint kapcsolatépítés és a jövőbeni együttműködések feltérképezésének szempontjából.

A kétoldalú találkozón az éppen aktuális témák is megvitatásra kerültek, mint az INA-CEE 2021 (Indonézia - Közép-Kelet Európa Üzleti Fórum), valamint a Trade Expo Indonesia nevű nagyszabású kiállítás, ahol az ipari alapanyagok és a fogyasztóknak szánt késztermékek egyaránt megtalálhatók.

Immáron 4 éve, hogy Békés megye és Észak Szumátra testvér régiókká váltak a gazdasági együttműködés fejlesztését célzó együttműködési megállapodás által. A megyei önkormányzat által jegyzett okirat a kereskedelem és gazdaságfejlesztést, a mezőgazdasági, oktatási és turisztikai együttműködés magasabb szintre emelését tűzte ki célul.

A tárgyaló felek megerősítették a további együttműködés szándékát, melynek fő eleme a kölcsönös információcsere első sorban a gazdaságot érintő kérdésekben.



» ABLAK BEZÁRÁSA «