» Hírek
Az év legjobb cégneveinek díjazásáról.
2005. december 14., szerda

A Kulcsember békéscsabai kulcsmásoló és a budapesti Aranybánya ékszerüzlet kapta a legtöbb díjat a hatodik alkalommal meghirdetett "Az én cégérem" országos cég- és üzletnév versenyben. A pályázatra beküldött, a valóságban létező, több mint 1300 névből újságírók, védjegyoltalmi, kereskedelmi és anyanyelvi szakértők választották ki a legötletesebb cégneveket.

Az Aranybánya, a Ládafia, és a Tekergő a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium díját, a Dologidő Kft. a Kulcsember és a Tájképész Kft. a Magyar Szabadalmi Hivatal díját is elnyerte, a MERSZ Budapest Főváros díját érdemelte ki. A közönségszavazatok igazolták a szakértők választását, a Kulcsember és az Aranybánya kapta a legtöbb szavazatot.

2005 legjobb cégnevei: Aranybánya ékszerbolt (Budapest), Dologidő Kft. munkaerő közvetítés (Kaposvár) Kulcsember kulcsmásoló (Békéscsaba), Ládafia ajándékbolt (Pécs), MERSZ Magyar Extrémsport és Rekreációs Szövetség (Budapest), Tájképész Kft. tájépítés, földmérés (Vép), Tekergő utazási ügynökség (Békéscsaba)
2005 legjobb cégére: köszörűs, esernyőjavító, finom-acéláru kereskedés (Győr)

A legjobb címre pályázó 1347 név közel harmadát maguk a tulajdonosok küldték versenybe. A legszemfülesebb járókelő 123 ötletes, találó üzletnevet írt össze vásárlásai során jártában-keltében. A jogtisztasági vizsgálat szűrőjén a középdöntőbe jutott nevek közül több cég- és üzletnév is fennakadt.
Forrás: www.tozsdeforum.hu