HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

Európai Unió
A BMKIK 15 db pályaorientációt kisfilmet készíttet a ROHU-331 projekt keretében
2020. november 10., kedd

A kereskedelmi és iparkamara a középiskolások pályaorientációjáért

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Határokon átnyúló hálózat a szakmai karrierfejlesztés támogatására a határmenti térségben” elnevezésű ROHU331 projektje elsősorban a középiskolások pályaorientációjára koncentrál. E tevékenység keretében a megye középiskoláiban pályaorientációs roadshowkat, konferenciákat tartunk, csoportos és egyéni tanácsadást nyújtunk, pályakövetést végzünk, kisfilmeket forgatunk.

A projekt (főszerződés száma: 68461/17.05.2019) az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával.

Fő pályázó: “Don Orione” Alapítvány, Nagyvárad

Résztvevő partnerek: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Bihor Megyei Munkaügyi Központ, Békés Megyei Kormányhivatal (Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály), Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány

A projektben a BMKIK elsősorban a középiskolások pályaorientációjára fókuszál.

E tevékenység keretében a megye középiskoláiban pályaorientációs roadshowkat, konferenciákat tartunk, csoportos és egyéni tanácsadást nyújtunk, pályakövetést végzünk, kisfilmeket forgatunk.

Összesen 15 db 3-3,5 perces pályaorientációs kisfilmet készíttetünk a projekt keretében. 4 db kisfilm olyan kétkezi szakmát mutat be, amelyekből hiány van a munkerő-piacon, mégis kevesen választják hivatásul: ez a bádogos, az ács, a női szabó és a kárpitos. A többi kisfilm igyekszik lebontani azokat a negatív előítéleteket, amelyek egy-egy szakmát körbelengnek, illetve bemutatja azokat a döntési mechanizmusokat, melyek mentén a fiatalok szakmát és képzést választanak maguknak, sokszor rosszul. Nem csak helyzetelemzések, hanem megoldást is kínálnak. A filmek felkerülnek a Youtube csatornára, s bízunk benne, hogy nem csak a jó zenei aláfestés és a frappáns humoros jelenetek, hanem a téma fontossága is beépül a pályaválasztás előtt álló diákok tudatába.

A ROHU Interreg program keretében megjelent pályázaton a projekt megvalósításához a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 242 825,00 € támogatási összeget nyert. A projekthez a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 12 143,67 € önerővel járult hozzá.



Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.