Bértámogatás vállalkozások számára
2020. október 19., hétfő

A kormány új programot indított a cégek számára, amely segítségével vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek.

bertamogatas_2020_420.jpg

A vállalkozások az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási – vagy fővárosi kerületi – hivatalhoz benyújtott kérelem alapján igényelhetik a vissza nem térítendő támogatást, amennyiben állami foglalkoztatási szervnél regisztrált 25 év alatti álláskeresőt, vagy alacsony iskolai végzettségű álláskeresőt foglalkoztatnak. További információért kattintson.

Tehát olyan személyek foglalkoztathatóak a támogatás segítségével, akik:

A támogatás folyósítási időtartama fix 5 hónap lehet. A bértámogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és tényleges átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó 50%-a, de legfeljebb havi 100 ezer Ft teljes, napi 8 órás munkaidő esetén. Részmunkaidő esetében arányosítani kell.

A kérelmek benyújtása 2020. október 15-től lehetséges.

Kötelezettségek

A munkaadónak vállalnia szükséges, hogy a foglalkoztatási kötelezettség alatt közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát. További vállalás, hogy a hirdetmény megjelenésének időpontjához viszonyítva – vagyis 2020. október 15-höz képest – munkavállalói létszámában növekedést kell elérnie. Támogatás akkor adható, amennyiben a kérelem napján a meglévő statisztikai állományi létszám azonos vagy nagyobb, mint 2020. október 15-én.

A támogatás további részleteit az alábbi linken találja:

https://nfsz.munka.hu/cikk/1268/Vallalkozasok_munkaero_tamogatasa

(Hirdetmény fül alatt)



» ABLAK BEZÁRÁSA «