KKV konzultáció Békés megyében is
2020. július 10., péntek

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködésével – a területi kamarák bevonásával – országos KKV Konzultációt szervezett, amelynek szakmai témája Békéscsabán is a 2021-27-es uniós gazdaságfejlesztési források tervezése volt, illetve a járvány gazdasági hatásainak megvitatása.

További információért kattintson.
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, hogy elsőként a gazdaság helyreállítása van napirenden, ugyanis hatalmas krízist élt meg az ország a koronavírus miatt. Ugyanakkor a kormány jelentős erőt mozgósított annak érdekében, hogy mérsékelje a gazdaság veszteségeit – fogalmazott Dr. Orosz Tivadar, aki azt is hozzátette: Békés megye gazdasági fellendítéséhez és felzárkóztatásához arra is szükség van, hogy a következő európai uniós ciklusban minél több forrás érkezzen a megyébe. Cél a sikeres és versenyképes gazdaság.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy jelenleg nem egy strukturális, hanem sokkal inkább bizalmi válság van jelen a világban, ezért mindenki sokkal óvatosabb, mint korábban. Dr. György László elmondta: a megtakarítási ráta soha nem látott mértékkel nőtt.
– Ez két ok miatt következett be. Az egyik az, hogy az emberek óvatosabbak, kivárnak, mert bizalmi válság van, hiszen nem tudják, hogy mi lesz a munkahelyeikkel és az életükkel. A másik pedig az, hogy nem is tudták a megtakarításukat elkölteni. Van egy része a társadalomnak, akinek a vírus alatt nem változott a helyzete, a bére és a lehetősége. Ez a réteg arra vár, hogy elkölthesse a pénzét, míg a másik arra, hogy visszatérjen az élete a normál kerékvágásba – mondta az államtitkár. Hozzátette: a magyarországi családok megtakarítása is magasabb, mint valaha.
A konzultáción számos vállalkozás képviselője jelent meg, akikkel szakmai egyeztetést folytatott az államtitkár.


» ABLAK BEZÁRÁSA «