HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Kedvező szabálymódosítások
2020. június 11., csütörtök
szkartya-slide.jpg

Hamarosan lényegi, és a vállalkozások számára nagyon kedvező szabálymódosítások fognak életbe lépni az új Széchenyi Kártya Plusz Folyószámlahitel és Munkahelymegtartó Hitel feltételrendszerét érintően. A korábbi sikertelen érdeklődőket biztatjuk az újabb próbálkozásra.
További információért kattintson.
A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója, Krisán László tájékoztatását olvashatják az alábbiakban.

„A Széchenyi Kártya Program 2020. május 15-én hatályba léptetett új hitelkonstrukciói bevezetésének újabb fontos állomásához érkezett.

Korábbi ígéretünknek megfelelően a Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukcióival kapcsolatban a kamaráktól, a vállalkozásoktól, ill. a bankoktól érkező javaslatokat és észrevételeket összegyűjtöttük és rekordidő alatt (egy-két héten belül) visszacsatornáztuk azokat a szaktárca, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a refinanszírozási forrást biztosító Magyar Nemzeti Bank felé.

Több körös vezetői szintű egyeztetések alkalmával ezen szervezetekkel közösen és soron kívül áttekintettük a bevezetést követő időszak gyakorlati tapasztalatait - ezúton is köszönöm a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és Parragh László Elnök úr hathatós és személyes közreműködését ezen komoly szakmai kérdéseket megvitató és különböző álláspontokat és szempontokat ütköztető egyeztetéseken -, amelyek eredményeképpen most örömmel tájékoztathatom Önöket, hogy a szaktárca és az MNB méltányolta javaslatainkat és kitartó erőfeszítéseinknek és heroikus munkáknak köszönhetően hamarosan a következő lényegi, és a vállalkozások számára nagyon kedvező szabálymódosítások fognak életbe lépni az új SZK Plusz Folyószámlahitel és Munkahelymegtartó Hitel feltételrendszerét érintően:

  1. A Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel adható hitelösszege max. 24 havi bérköltséggel egyezőösszegben kerül majd megállapításra (a korábbi 9/18 havi bérköltség helyett).

  1. Mikro- és kisvállalati ügyfélkörbena Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz önállóan is forgalmazásra kerül (azaz max. 49 fő foglalkoztatottig megszűnik a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel történő 40-60%-os arányú kombinációs - együttes igénybevételi - kötelezettség).

  1. Középvállalati ügyfélkörbenaz SZK Plusz Folyószámlahitel és a Munkahelymegtartó Hitel kombinációs szabálya úgy módosul, hogy a jövőben egységnyi Munkahelymegtartó Hitel mellé egységnyi Folyószámlahitelt igényelhetnek a vállalkozások (korábbi együttesen igényelt hitelösszegen belüli 40-60 %-os megoszlás helyett azonos arányban és összegben lesz lehetőség SZMM-et és SZK Plusz-t igényelni a középvállalati ügyfélkörben).

  1. Fenti változások hatálybalépésétől kezdve a 2019. évben alakult kezdő vállalkozások is igényelhetik az új SZKP hiteleket(az ÜSZ-ben rögzített rájuk vonatkozó speciális feltételek mentén).

Fenti változásokat tartalmazó SZKP Üzletszabályzat pontos hatályba lépési időpontjáról természetesen haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket!”