Óvatos újraindulás a gazdaságban – május 4-től
2020. május 1., péntek
hand-graph.jpg

A miniszterelnök bejelentése után a Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatóján részletek is kiderültek a gazdaság újraindításával kapcsolatban. Ezt követően április 30-án este megjelent a Kormány 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a védelmi intézkedésekről a Magyar Közlönyben.

A fővárosban és Pest megyében marad a kijárási korlátozás. Az ország többi településén megszűnnek a kijárási korlátozások.
A rendelet hatályon kívül helyezi vidéken a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendeletben meghatározott kijárási korlátozásokat. Ez a jogszabály határozza meg azokat az alapos indokként elfogadható tevékenységeket, amik esetén elhagyható a lakóhely.

Védőtávolság és maszkviselet

A kijárási korlátozásról szóló rendelet már tartalmazott általános társas érintkezéshez kapcsolódó szabályokat, az új rendelet bevezeti a védőtávolság fogalmát (ez továbbra is 1,5 méter), valamint kiegészül a kötelező maszkviselet bevezetésével:

Marad az idősávos vásárlás, de a piacokon módosíthatnak


Kinyithatnak az üzletek, az éttermek, és fürdők, és a szolgáltatók is
A nyitva tartást korlátozó intézkedések megszűnnek, de az üzemeltetőknek több védelmi intézkedést is be kell vezetni a szabályos működéshez.

A felsorolt kategóriákban az alábbiakra kell figyelni:

Védőtávolsággal megtarthatók az esküvők, a temetések, és a vallási szertartások

forrás: csmkik.hu

fotó: depositphotos.com

További hasznos linkek a témában: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200501/koronavirus-megjelent-a-rendelet-az-ujranyitasrol-a-videk-kinyit-budapest-zarva-marad-429424

https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/bertamogatas-eddig-500-ceg-elt-a-lehetoseggel/



» ABLAK BEZÁRÁSA «