HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
_
2020. március 25., szerda

Tisztelt Vállalkozó! Tisztelt Cégvezető!

A koronavírus megjelenése és terjedése olyan rég nem látott kihívás elé állítja a világgazdaságot, így természetesen hazánk gazdaságát is, amely azonnali gazdasági beavatkozást igényel. A vírus hatása ma már érzékelhető mikrogazdasági és nemzetgazdasági szinten egyaránt, azonban a hatások végső kimenetele még senki számára nem ismert.

A koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásainak felmérésében és az erre alapozott döntések meghozatalához a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a teljes kamarai hálózat folyamatosan tájékoztatja a döntéshozókat. Az elmúlt két hétben több fórumot is elindítottunk, amelyeken keresztül azonosítottuk – és folyamatosan azonosítjuk – az Önök jelzéseit, nehézségeit, és megoldási javaslataikat. Ezeket naponta összegezzük és megteszünk mindent annak érdekében, hogy a feltárt problémákra konkrét megoldási javaslatokat fogalmazhassunk meg a döntéshozóknak.

Ugyanakkor látni szükséges, hogy a koronavírus eltérően érinti az egyes ágazatokat, amely egyértelműen determinálja az állami beavatkozások prioritási sorrendjét. Ahhoz azonban, hogy minden területet kellően elemezhessünk információra és időre van szükségünk.

Az információgyűjtés két hete indult el, amelyben valószínűsíthető, hogy Ön is részt vett, tekintve, hogy több, mint 12 ezer cég töltötte ki a kérdőívünket, és kamaránkhoz is ezres nagyságrendben érkeztek jelzések, amelyet ezúton köszönünk.

Az időtényező vonatkozásában, pedig türelmét szeretnénk kérni, hiszen a megfelelő (ágazati) gazdasági döntések meghozatala kellő higgadtságot és körültekintést igényel.

Kérjük, észrevételeiket, javaslataikat továbbra is küldjék meg a kamarai rendszerbe ( https://mkik.hu/hirek/koronavirus-felmeres ), így a jövőben is az Önök, valamint a teljes gazdaság érdekét tudjuk szolgálni.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nevében köszönjük valamennyi gazdasági szereplő együttműködését!