Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
ÚJABB GAZDASÁGVÉDELMI CSOMAG
2020. március 24., kedd

Március 23-án bejelentésre került a második gazdaságvédelmi csomag, ami újabb pontokkal bővíti azoknak az intézkedéseknek a körét, amik a koronavírus terjedése által okozott gazdasági károkat hivatottak enyhíteni.

Március 23-án megjelent a Magyar Közlöny 51. számában a 61/2020. (III. 23.) Korm. rendelet, és március 24-től lépett hatályba a jogszabály, melynek értelmében az alábbi intézkedések léptek életbe:

  • a taxisok után további 81 480, a Katv. szerinti kisadózó vállalkozás 4 hónapra mentesül a tételes adó megfizetése alól. A tevékenységi köröket és az érintett főtevékenységeket tételes listáját a Korm. rendelet 1.§ (8) bekezdése tartalmazza.
  • a 2020. március 1. előtt esedékessé vált kata-adótartozásokra megfizetésére a kormány fizetési haladékot ad a veszélyhelyzet idejére. A kisadózók ezeket az adósságokat a veszélyhelyzet megszüntetésének negyedévét követő hónaptól 10 havi egyenlő részletben fizethetik meg.
  • a turizmusfejlesztési járulék fizetésére kötelezett vállalkozásoknak e járulékot 2020. március, április, május és június hónapra nem kell bevallania és megfizetnie.

Ugyancsak a Magyar Közlöny 51. számában jelent meg az 57/2020. (III. 23.) Korm. rendelet, amely a bírósági, valamint az adóhatósági végrehajtásra vonatkozó kedvezményeket tartalmazza a veszélyhelyzet fennállásának időszakára.

Kapcsolódó állományok: