Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Bezárunk, de továbbra is segítünk!
2020. március 24., kedd
Bezárunk, de továbbra is segítünk!

A járványügyi helyzetre való tekintettel a megyei iparkamara ügyfélszolgálati irodái 2020. március 24-től zárva tartanak. A vállalkozások azonban telefonon, vagy elektronikus úton kérhetik a kamara segítségét. Személyes ügyintézésre csak kiemelt esetekben lehetséges (például okmányhitelesítés), előre egyeztetett időpontban, kizárólag előre megküldött dokumentumok alapján.

Központi telefon: +36-66-324-976

Kollégáink közvetlen elérhetőségeink megtalálhatók az alábbi linken: http://www.bmkik.hu/index.php?id=908
A kamara, mint gazdasági érdekképviseleti szervezet, a gazdálkodó szervezetek terheinek enyhítése érdekében úgy döntött, hogy a járványügyi veszélyhelyzet időtartama alatt a 2020. évi kamarai hozzájárulásokat késedelmesen teljesítő vállalkozásokkal szemben a fizetések behajtása érdekében nem kezdeményez behajtási eljárást a NAV-nál.

Bezárunk, de továbbra is segítünk!

Az élet- és a vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Kormányrendelet rendelkezései értelmében a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara számára elsődlegesen fontos az ügyfelei és dolgozói egészségének védelme, valamint az üzletmenet folytonosságának fenntartása, így a koronavírus járvány megelőzésének érdekében

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁINK

(Békéscsaba, Penza ltp. 5. illetve Hunyadi tér 2.)

ZÁRVA TARTANAK.

Kamarai ügyintézésre - 2020. március 24-től határozatlan ideig - személyesen nem, csak telefonon, vagy elektronikus úton lesz lehetőség.

Személyes ügyintézésre csak kiemelt esetekben lehetséges (például okmányhitelesítés), előre egyeztetett időpontban, kizárólag előre megküldött dokumentumok alapján.

Kiemelten fontos továbbá, hogy a kamara mindenkori ügyfelei, a kamara önkéntes tagja és a regisztrált vállalkozások segítségére lehessen ügyeik intézésében. A kamara munkatársai telefonon és e-mailben továbbra is a vállalkozások rendelkezésére állnak. Elérhetőségeink megtalálhatók az alábbi linken: http://www.bmkik.hu/index.php?id=908

A kamarai regisztrációs díj fizetéséről

A kamarai törvény alapján létesült kötelező kamarai regisztrációból adódó pénzügyi kötelezettségek tekintetében a BMKIK a polgári jogviszony szerinti kötelezettségvállalások teljesítési elvét tartja meghatározónak, ugyanakkor a kamarai hozzájárulás megfizetése törvényi kötelezettség, amely időpontja jogszabályban rögzített - minden év március 31. napja -, a Kamara, mint gazdasági érdekképviseleti szervezet, a gazdálkodó szervezetek terheinek enyhítése érdekében úgy döntött, hogy a Kormány által kihirdetett járványügyi veszélyhelyzet időtartama alatt, összhangban a kormányzati gazdaságpolitikai célokkal, a 2020. évi kamarai hozzájárulásokat késedelmesen teljesítő vállalkozásokkal szemben a fizetések behajtása érdekében nem kezdeményez behajtási eljárást a NAV-nál.