A járvány-helyzet gazdasági vonatkozásairól
2020. március 16., hétfő

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elkezdte felmérni a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatásait, amely alapján az MKIK megpróbálja beazonosítani a vállalati nehézségeket.

Mindennek érdekében az elmúlt napokban az alábbi intézkedések kerültek bevezetésre:

- Elindult egy célzott kérdőíves felmérés, amelyet néhány nappal ezelőtt megküldünk Önöknek. A kérdőív az alábbi linken érhető el: http://kutatas.gvi.hu/index.php/879551?lang=hu

- Elindítottunk egy felületet, amelyet abból a célból hoztunk létre, hogy a vállalkozások közvetlenül, írásos formában megfogalmazhassák véleményüket, valamint esetleges javaslatukat. A felület az alábbi linken érhető el: https://mkik.hu/hirek/koronavirus-felmeres

- Ágazati szakmai munkacsoportok kialakítására került sor, úgymint: logisztika, kereskedelem, turizmus, élelmiszergazdaság, ipar és pénzügy. A munkacsoportok a következő héten megkezdik munkájukat.

- Felállítottuk a Gazdasági Válságstábot, amely elismert, hazai- és nemzetközi tapasztalattal rendelkező közgazdász professzorokból, és jelentős üzleti gyakorlattal rendelkező pénzügyi szakértőkből áll össze.



» ABLAK BEZÁRÁSA «