HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Rajtad múlik!
2019. november 19., kedd
Rajtad_mulik3.jpg

Segíts gyermekednek megtalálni célját!

Gyerekkori álmaink jövőbeli munkahelyünkről gyakran nem válnak valóra – ám ez nem kell, hogy törvényszerű legyen. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara legújabb kampányfilmjében arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy mennyire fontos, hogy támogassák gyermekeiket abban, hogy valóban azt csinálják, amit szeretnének!

Rengeteg tinédzser válaszol nehézkesen, sőt még a fiatal felnőttek közül is többen hezitálnak, ha valaki megkérdezi tőlük, milyen pályán szeretnének elhelyezkedni. A gyermekek azonban a lehető legnagyobb bizonyossággal közlik elképzelt szakmájukkal kapcsolatos vágyaikat, hiszen tudják, mi érdekli őket. Ha szeretnek segíteni a sütésnél, odáig vannak az autókért, vagy gyakran sertepertélnek a kertben, nem is kérdés számukra, mivel indíthatják pályafutásukat. Mikor látjuk, mit csinálnak a legszívesebben, az pontos indikátora annak, mely szakmákban lesz a jövőben helyzeti előnyük.

Ilyenkor a szorgalom, a kitartás és az alázat mellett leginkább a szülői támogatásra és szeretetre van szükségük, hogy álmaik valóra váljanak. Mert szüleik bátorsága nekik is erőt ad, hogy higgyenek magukban, és elérjék, amire vágynak. A kisgyermekek, ha szeretett szakmájukban tudnak dolgozni felnőttként, esélyt kapnak egy boldog és kiegyensúlyozott életre, melynek elengedhetetlen velejárója a siker.