Indul a nyári diákmunka!
2019. május 31., péntek
pincer.jpg

Június elsejétől augusztus végéig vehetnek részt diákmunka programban a 16 és 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló fiatalok.

Mint ismert, az önkormányzati diákmunka mellett a vállalkozások bizonyos köre is igénybe veheti az ezzel járó támogatást.

A turizmus és a vendéglátás területén érintettek kattintsanak a részletekért!

Diákmunka a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén: a központi munkaerőpiaci program az ágazati munkaerőhiány kezelése érdekében a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén is lehetőséget biztosít a diákok támogatott foglalkoztatására.

A program keretében a munkaadók számára a célcsoportba tartozó személyek munkaviszonyban történő alkalmazása esetén legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható.

A támogatás keretében munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 %-a kerülhet megtérítésre legfeljebb 2 hónap időtartamra.

A fennmaradó bérköltséget és járulékait a foglalkoztatónak kell viselnie.

Jelen megoldással ugyanúgy 6 óra kerül támogatásra 100 %-ban, mint a területi, települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézmény, továbbá egyházi jogi személy munkáltatók esetében.

Ennek megfelelően a támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 146.250,- Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 111.750,- Ft/fő/hó összeg vehető figyelembe, amely összegen felül kerül megtérítésre a szociális

hozzájárulási adó arányos része.

A napi 8 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

A támogatás igénylésének első lépéseként a foglalkoztatóknak a tervezett foglalkoztatások kezdetét megelőzően a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán munkaerőigényt, illetve kérelmet kell benyújtaniuk.

Támogatás kizárólag a járási hivatal foglalkoztatási osztályaira a foglalkoztató által benyújtott munkaerőigényekre közvetített, közvetítés kérőként már nyilvántartásba vett diákok foglalkoztatásához nyújtható vissza nem térítendő formában, a kiválasztás során kiemelt figyelmet fordítva az esélyegyenlőség helyi szintű érvényesítésére.

A programmal kapcsolatos bővebb tájékoztatás a területileg illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatal foglalkoztatási osztályain kérhető.

A járási hivatalok foglalkoztatási osztályainak elérhetőségei a www.bekesijarasok.hu weboldalon találhatóak.(pdf.)

Csatolmány: bővebb tájékoztató

Kapcsolódó állományok:


» ABLAK BEZÁRÁSA «