Küldöttgyűlés elismerésekkel
2019. május 16., csütörtök
kamara_19_05_14_061-L.jpg

A megyei iparkamara megtartotta idei küldöttgyűlését. Elfogadták a BMKIK 2018. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról, valamint a 2019-es programtervről és költségvetésről szóló előterjesztést.

A Békés Megyei Kormányhivatal előadótermében tartott eseményen kiosztották a kamarai elismeréseket is.
További információért kattintson.

A Békés Megyei Kormányhivatalt vezető dr. Takács Árpád kormánymegbízott nevében dr. Rákóczi Attila főigazgató köszöntötte a küldötteket, és az iparkamara és a kormányhivatal közti hatékony együttműködés fontosságát emelte ki. A kitüntető címeket a kamara elnökétől, dr. Orosz Tivadartól és a kormányhivatal főigazgatójától vették át az érintettek. „Az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója 2018” díjat idén Bődi János, a szarvasi Integrál Építő Zrt. alapító tulajdonosa, a kamara általános alelnöke érdemelte ki. „Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozása 2018” kitüntetést a gyulai Royal Nyomda Kft. kapta meg, melyet Balog Miklós ügyvezető vett át. „Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója” Vincze Jánosné, a békéscsabai Kisvendéglő a Hargitához tulajdonosa lett. „Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója” díjjal Győri Árpád békéscsabai bádogosmester gazdagodott. Több éven keresztül, a kamara érdekében végzett kiemelkedő munkásságáért „Dr. Gyalog Sándor Emlékdíj Kiváló Kamarai Munkáért” elismerést vett át Szabó Géza, az orosházi Euro-Unior Fűtéstechnika Kft. ügyvezető igazgatója, a BMKIK ipari tagozatból választott alelnöke.

Dr. Orosz Tivadar elnök a díjátadót követően arról beszélt, a kamara egy nagyon kedvező évet zárt: mintegy 320 millió forintos bevétel mellett és hasonló kiadással 2,6 millió forintos eredményt tudnak felmutatni a tavalyi költségvetésükben. A pénzügyi, anyagi helyzet várhatóan idén is hasonlóan alakul, 2019-ben már 382 millió forint bevétellel és kiadással számolnak. Mint mondta, az értékelésnél nem szabad kihagyni, hogy jól teljesít a magyar gazdaság: 2018-ban 5 százalékos gazdasági növekedés volt, jelentős bérfelzárkóztatás (11,3 százalék átlagbér), de emelkedtek a beruházások is (9 százalékkal). Ezek a mutatók Békés megyében is hasonlóan alakultak, sőt, a beruházások tekintetében magasabb rátánk volt tavaly.

További fotók: facebook-logo.jpg facebook-logo.jpg



» ABLAK BEZÁRÁSA «