HACK">
Kötelező kamarai regisztráció

» Hírek
Szakképzés
Rekordszámú döntős – hamarosan Szakma Sztár fesztivál
2020. március 12., csütörtök

Gőzerővel készülnek a szakmai versenyekre a szakképzésben tanulók. Hamarosan indulni kell az országos döntőre, március 12-14 között rendezik a Szakma Sztár Fesztivált a fővárosban.

Idén rekordszámú diák jutott a fináléba, 10 szakma 16 képviselője, többségük a vendéglátásból.
A képgaléria a Facebook oldalunkon érhető el.
További információért kattintson.

Rekordszámú diák képviseli Békés megyét a szakképzésben tanulók szakmai versenyeinek döntőjében. Közel 600 indulóból 10 szakmában 16-an vesznek részt a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjében, a Szakma Sztár Fesztiválon, március 12–14. között Budapesten, a HUNGEXPO területén.

A sajtónak március 6-án mutattuk be őket, pontosabban 11-en tudtak jelen lenni a felkészülés hajrája miatt.

A döntősök kétharmada külső gyakorlati képzőhelyen végzi szakmai gyakorlatát, ám minden esetben az iskola szakmai vezetője irányítja a felkészülést, egy kivétellel a Békéscsabai Szakképzési Centrum kötelékében.

Ácsok: Pető Péter, Vágó Dániel Sándor; cukrászok: Joó Leona, Kiss Nikolett Adrienn; épületgépész technikus: Németh Tibor; kárpitos: Juhász Arnold; kőműves és hidegburkoló: Szabó József; központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő: Szilágyi József; magasépítő technikus: Viczián Norbert; női szabó: Korda Valentina; szakácsok: Bencsik Richárd, Hajdu Márk, Mohácsi Márk, Patzer Attila Gábor; vendéglátás-szervezők: Bíró Martin, Kesjár Viktória.

A Szakma Sztár Fesztiválra a Békés Megyei Iparkamara (az elődöntők szervezője) pályaorientációs céllal 7. és 8. osztályos diákokat is térítésmentesen utaztat. Így mintegy 450 Békés megyei diák jut el a kétnapos versenyre, minisztériumi célforrásnak köszönhetően, és 51 szakma legjobbjainak nézheti meg a vetélkedését.