Kötelező kamarai regisztráció

Küldöttgyűlés elismerésekkel
2019. május 16., csütörtök
kamara_19_05_14_061-L.jpg

A megyei iparkamara megtartotta idei küldöttgyűlését. Elfogadták a BMKIK 2018. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról, valamint a 2019-es programtervről és költségvetésről szóló előterjesztést.

A Békés Megyei Kormányhivatal előadótermében tartott eseményen kiosztották a kamarai elismeréseket is.
További információért kattintson.

»
Pályaorientációs tábor egészségügyi tematikával
Megjelent: 2019.05.17. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bejárós nyári tábort szervez általános iskola felső tagozatos tanulói részére 2019. június 24 – 28. között Békéscsabán, a Munkácsy Hotelben.

wordcloud-tabor-1.png

Az 5 napos napközis tábor ideje alatt az egészségügy területéhez kapcsolódó szakmai és szabadidős programokkal várjuk az érdeklődő tanulókat.

- A táborozók kipróbálhatnak különböző ellátási formákat, szimulációs eszközök segítségével.

- Találkozási lehetőséget biztosítunk az egészségügyben dolgozó szakemberekkel.

- Egészséges ételeket készítünk, sportolunk, vetélkedünk, játszunk, kirándulunk.

A részletekért kattintson!

»


Munkaügyi, munkavédelmi és tűzvédelmi ellenőrzések. Tapasztalatok a hatóság szemével
Megjelent: 2019.05.20. | Kategória: Dél-Alföldi régió

munka_ÊpítÊs.jpg

A megyei iparkamara ingyenes tájékoztató előadást szervez a vállalkozásoknak.

Érintett témák: munkaügyi, munkavédelmi és tűzvédelmi ellenőrzések; tapasztalatok a hatóság szemével; vitarendezés az építőiparban; a TSZSZ munkája a gyakorlatban.

Időpont: május 21. 9 óra

Helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Penza lakótelepi épülete (5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.)

A részletekről tájékozódjon a meghívóból.

»


Petíció a magyar gazdákért
Megjelent: 2019.05.06. | Kategória: Dél-Alföldi régió


2019. április 16-án egy közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) által az agrártámogatások csökkentése ellen indított aláírásgyűjtéshez.

Az aláírásgyűjtés elindításának oka a Közös Agrárpolitika (KAP) forrásai csökkentésének veszélye. Ezek a tervek veszélyeztetik a magyar gazdák jövedelmét és versenyképességét, valamint a szektorban dolgozó munkavállalók megélhetését. A gazdasági interakciók miatt bármely ágazatot érintő változás multiplikátor módon a teljes nemzetgazdaságra kihatással lesz. Ezért fontosnak tartjuk, hogy egy ilyen helyzetben a gazdaság és társadalom egészét képviselve álljunk ki egy jó ügy mellett.

http://www.peticioamagyargazdakert.hu/?fbclid=IwAR2-x0dSyQ2bod0kJCofkCI90WpRl2aDOKB4iy3FH1BUO4OO_9X2vE-_Yro

»


Adatvédelem: javaslatok az új törvénymódosításhoz
Megjelent: 2019.05.06. | Kategória: Dél-Alföldi régió

adatvedelem.jpg

Ingyenes adatvédelmi tájékoztató előadást szervez a megyei iparkamara – elsősorban az egyéni vállalkozók számára, az adatvédelmi törvény alkalmazásával kapcsolatban. Gyakorlati példákat, konzultációs lehetőséget biztosítunk.

Időpont: 2019. május 16. 9 óra, helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2. emeleti konferenciaterme (Békéscsaba, Penza ltp. 5.)

Előadó: Dr. Farkas Tamás adatvédelmi szakjogász

A részleteket megtalálja a meghívóban. »


A munkabalesetekben elhunytakra emlékeztek
Megjelent: 2019.04.30. | Kategória: Dél-Alföldi régió

win_8829.JPG win_8842.JPG

A Kormányhivatal a munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapjához kapcsolóan nyílt napot szervezett, az iparkamara közreműködésével.

A beol.hu beszámolója az eseményről: beol.png

»


Megszüntetné a munkaviszonyt… De hogyan?
Megjelent: 2019.04.29. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Bírósági statisztika szerint több mint ötven százalékban bizonyul jogszerűtlennek a munkáltató intézkedése!

Az iparkamara tájékoztató előadásainak következő témája a munkaviszony megszűnés, megszüntetés.

Helyszín: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara II. emeleti konferenciaterem (Békéscsaba, Penza ltp. 5.)

Időpont: 2019. május 8. (szerda) 9 órai kezdettel

Előadó: Nagymihály János munkajogi szakokleveles tanácsadó

Jelentkezni a http://bmkik.hu/eloadas-munkajog oldalon lehet, 2019. május 6. 16.00 óráig.

A részletekről tájékozódjon a csatolt meghívóból!
A Tematika itt érhető el.

»


Most évekre eldőlhet a KKV szektor sorsa
Megjelent: 2019.04.26. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködésével - a területi iparkamarák bevonásával - egy országos Szakmai Fórum sorozatot szervez, amelynek szakmai témája az ITM gondozásában jelenleg még kidolgozás alatt lévő KKV-Stratégia.

KKV-20190425.jpg

A Békés megyei rendezvényre április 25-én került sor Békéscsabán, az iparkamara székházában, ahol Szepesi Balázs, gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár egyeztetett a Békés megyei érdeklődő vállalkozókkal. A résztvevők igen aktívan vettek részt a kerekasztal-beszélgetésen, konkrétumok hangzottak el mind a tapasztalatok, a nehézségek, mind a javaslatok terén.

Mint elhangzott, a KKV-szektor igen jelentős réteg a gazdaságban, igen kreatív és elkötelezett, amely azonban csekély érdekérvényesítő képességgel bír. Éppen ezért üdvözölték a képviselői azt a szándékot, hogy stratégiai jelentőséget tulajdonít neki a kormányzat. A részletekért kattintson.
»


Elnökségi ülést tartott az iparkamara
Megjelent: 2019.04.19. | Kategória: Dél-Alföldi régióA Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara április 15-én tartotta elnökségi ülését.

Tájékoztató hangzott el a Magyar Export- Import Bank Zrt., Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. tevékenységéről, a vállalkozások számára nyújtott szolgáltatásairól. Vendég volt dr. Dancsó József vezérigazgató-helyettes.

Az ülésen a májusban tartandó 34. küldöttgyűlés előkészítését is napirendre tűzték, ismertették a kamara 2019. évi munkatervét,

továbbá a 2018. évi tevékenységéről, gazdálkodásáról (költségvetésének végrehajtásáról) és az egyszerűsített éves beszámolójáról (mérlegéről) szóló előterjesztést is megtárgyalták, és a küldöttgyűlés elé terjesztését is elfogadták.

Döntöttek továbbá egy újonnan alapítandó elismerés, az Év gyakorlati oktatója díj adományozásáról is.

Médiamegjelenések:
behir.jpg youtube.png beol.png gyulatv.png

»


Jönnek a technikumok
Megjelent: 2019.04.19. | Kategória: Magyarország

A szakképzés megújítása érdekében 2020 szeptemberében a mostani szakgimnáziumok ötéves technikummá, a szakközépiskolák pedig hároméves szakképző iskolákká alakulnak - jelentette be Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára egy sajtóbeszélgetésen, a Szakképzés 4.0 stratégiát ismertetve.

A részletekért kattintson: www.komany.hu

»


Jogsegély: új időpontban!
Megjelent: 2019.04.15. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A húsvéti ünnep miatt az iparkamaránál az ingyenes jogi tanácsadás április 19-én elmarad. Új időpont: április 24. 8-tól 12 óráig.

jogi tanåcsadås 1.jpg
Ne feledjék, rendszeresen igénybe vehetik tanácsadásainkat. Április 17-én adó- és számviteli, valamint fogyasztóvédelmi tanácsadásra is jöhetnek az iparkamarához.

Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Tel.: 66-324-976

»


Jelentkezzen szakértőnek
Megjelent: 2019.04.12. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv várja vagy igazságügyi szakértői vagy műszaki ellenőri jogosultsággal rendelkezők jelentkezését tagjai sorába.

A felhívás célja az építmények tervezésével és kivitelezésével kapcsolatos egyes viták rendezésében közreműködő szervezetről, és egyes törvényeknek az építésügyi lánctartozások megakadályozásával, valamint a késedelmes fizetésekkel összefüggő módosításáról szóló 2013. évi XXXIV. törvény (a továbbiakban: Tszszt.), valamint a Teljesítésigazolási Szakértői Szervvel kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 236/2013. (VI. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: TSZSZ Kmr.) szerint 2013. július 1-től a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (továbbiakban: MKIK) mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (a továbbiakban: TSZSZ) tagjainak kiválasztása.

Pályázat benyújtásának határideje: 2019. április 30. 23:59

Pályázatot kizárólag a melléklet szerinti Pályázati adatlapon lehet beadni. A pályázati kiírás itt tölthető le.

A pályázatokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani az info@mkik-tszsz.hu e-mail címre.

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdéseiket szintén az info@mkik-tszsz.hu e-mail címen tehetik fel.


»


Széchenyi Kártya
Megjelent: 2019.04.08. | Kategória: Magyarország

Megyénkben is népszerű a Széchenyi Kártya, amelynek igénylésekor a megyei iparkamara akár teljes körű segítséget nyújt az ügyintézésben.


EH_Domus_420.jpg

A gazdaság fejlesztésében és élénkítésében betöltött szerepét tekintve nagy jelentőségű a Széchenyi Hitelkártya Program, melyben kamaránk a regisztráló szervezet feladatát látja el. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén lehet benyújtani a kérelmeket, kollégánk segít az ügyintézésben.

Az önkéntes kamarai tagok mentesülnek az eljárási díj megfizetése alól.

»


Inspiráló szakmai délután
Megjelent: 2019.04.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Cseh_Istvan_20190402-2.jpg

Neves fodrászok, fiatal szakemberek tartottak bemutatót április 1-jén, Szegeden, ahol Cseh István mesterfodrász, kézműves tagozatunkból választott alelnökünk is bemutatózott.

Az érdeklődők Hintenberger Máté, Tombácz Zsuzsa, Kálmánné Nagy Ildikó bemutatóját is látták, csakúgy, mint a a Békés megyei származású fiatal Kovács Alexandráét. Különlegesnek számított Veress-Győri Sándor jelenléte is, aki londoni tapasztalataival tért vissza hazánkba.

»


GastroPan - Aradon jártunk
Megjelent: 2019.04.04. | Kategória: EU

Gastropan-Arad-2019.jpg

Békés megyei vállalkozások kiállítóként és látogatóként is részt vettek a XI. GastroPan kiállításon. A nemzetközi sütőipari, cukrászati, gasztronómiai és vendéglátó ipari megoldások és technológiák szakemberei, vállalkozói találkoztak a háromnapos eseményen. Ez Délkelet-Európa legnagyobb szakmai kiállítása Romániában, a legnagyobb B2B típusú kiállítás, amelyre több száz beszállító érkezik a világ minden részéről, hogy találkozzon a több tízezer szakmabeli látogatóval. »


MKIK GVI 2019. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTEL
Megjelent: 2019.04.04. | Kategória: Magyarország

GVI-Gazdasagi-Havi-tajekoztato-300.jpg

INDUL AZ MKIK GVI 2019. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei pontosan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívünk kitöltésére, mely körülbelül 10 percet vesz igénybe. A kérdőív a http://gvi.hu/k/konjunktura címen érhető el.

A kitöltött kérdőíveket 2019. április 26-ig várjuk!

»


Üzleti lehetőségek Montenegróban_2019. április 12._Budapest
Megjelent: 2019.03.29. | Kategória: Világ

Ezúton szeretnénk értesíteni Önöket, hogy 2019. április 12-én Budapesten „Üzleti lehetőségek Montenegróban” elnevezésű rendezvényt szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

A programra a meghívóban szereplő linken lehet jelentkezni.

»


Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2019 Pályázat
Megjelent: 2019.03.29. | Kategória: Dél-Alföldi régió

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK)
„Kiváló Gyakorlati Képzőhely 2019”
cím elnyerésére pályázatot ír ki önkéntes kamarai tagok számára.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kilencedik alkalommal hirdeti meg a „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” cím elnyerésére szolgáló pályázatát, melynek célja, hogy erkölcsi elismerésben részesítsük azokat a vállalkozásokat, amelyek felvállalják a szakmunkás tanulók magas színvonalú gyakorlati oktatását.

Hisszük és valljuk, hogy egy szakma elsajátításához a tanulóknak ki kell lépniük az iskola falai közül az életbe és csak valós munkakörülmények között, az idősebbektől, a tapasztalatokkal bíró szakemberektől lehet elsajátítani a szakmai ismereteket. Gyorsan fejlődő korunkban már nem elegendő oktatni a fiatalokat. A tanulóval foglalkozó szakembernek a szakmai fogások bemutatásán túl szervező, tanulási tanácsadó, moderátor és informátor szerepet is be kell töltenie. Egyre jelentősebb a tanuló figyelemmel kísérése, motiválása, és támogatása. Ez a feladat emberileg és anyagilag is sokkal többet kíván az oktatótól, gyakorlati képzést folytató vállalkozótól. Sok törődést, áldozatot, fáradtságot, energiát kíván, ugyanakkor kudarcok mellett sikereket, örömet, büszkeséget is hoz.

Van, aki szakmaszeretetből vagy szakmája fennmaradása érdekében vállalja, van, aki a szakmai utánpótlást kívánja így biztosítani.

Kamaránk a jó gyakorlatokat követő gyakorlati képzőhelyeket kívánja elismerni.

További információk.

»


JóPálya – szakmaismereti vetélkedő az iparkamaránál
Megjelent: 2019.04.04. | Kategória: Dél-Alföldi régió

Jopalya-szofelho-friz-420x420.png

JóPálya – szakmaismereti vetélkedő az iparkamaránál

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét meghirdeti háromfordulós szakmai vetélkedőjét, Békés megyei általános iskolák 5-6. osztályos tanulói részére.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2019. április 10!

A háromfordulós vetélkedőn értékes nyeremények találnak gazdára. A zsűrizésben szakmai partnereink: Békéscsabai Médiacentrum: behir.hu, 7.Tv; MediaWorks Kft.: beol.hu, Békés Megyei Hírlap.

A részletekért kattintson. »


Zagrab Invest 2019
Megjelent: 2019.03.28. | Kategória: EU

THE LARGEST INVESTMENT CONFERENCE IN ZAGREB

DISCOVER OPPORTUNITIES FOR INVESTMENT IN CROATIA

When: 15/04/2019 |Where: Hotel Westin (Crystal hall, ground floor)

További információk. »


CONSTRUMA 2019 BUDAPEST
Megjelent: 2019.03.28. | Kategória: Magyarország

Construma_2019.jpg

Kamaránk a korábbi évek sikerein felbuzdulva ismét kiállítás látogatást szervez Budapestre, a Construma építőipari kiállításra.

A Construma Közép-Kelet Európa vezető építőipari szakkiállításaként lehetőséget biztosít a hazai építőipar szereplői – kicsi és közepes méretű kivitelező cégek – számára nagyon hasznos információk begyűjtésére. Arra, hogy megismerkedjenek a költséghatékony, alacsony élőmunka igényű technológiai megoldásokkal, aktuális problémáikra választ kapjanak a kiálltók felkészült informátoraitól.

A Kamara építőiparhoz kapcsolódó tagjai és önkéntes tagjai kedvezményes belépővel tekinthetik meg a szakkiállítás szakmai napjait április 3-5. között. A belépőjegyeket 4800 Ft helyett 1500 Ft-ért vásárolhatják majd meg.

A kedvezményt a csatolt meghívóban lévő linkre kattintva érvényesíthetik.

Kérjük, hogy mielőtt regisztrálnak, jelezzék Kiss István munkatársam felé a 06-30-2949907 telefonszámon, hogy részt kívánnak venni a kiállítás látogatáson, mert a szakmai tanulmányút csak megfelelő számú jelentkezés esetén valósul meg!

»